Bergen is de populairste winterbestemming

Met het oog op de winterperiode heeft Avis Autoverhuur, leverancier van mobiliteitsoplossingen, opdracht gegeven voor een Europees onderzoek om te achterhalen welke bestemmingen de hotspots worden voor het winterseizoen 2018/2019. De Noorse stad Bergen is door Europese reizigers uitgeroepen tot populairste vakantiebestemming voor deze winter. De top vijf wordt verder gevormd door Lapland, Quebec, Phuket en Wenen. Bij Nederlandse reizigers staat Wenen met stip bovenaan, gevolgd door Bergen en Lapland. Avis Autoverhuur zet de vijf topbestemmingen voor een ultieme wintervakantie op een rijtje.

Lapland

Wenen (Oostenrijk)

Wie alvast in de kerststemming wil komen, kan zijn hart ophalen in Wenen waar overal kerstfestiviteiten zijn. Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt ten oosten van de Donau. Vanaf de tweede helft van november kunnen bezoekers ronddwalen in meer dan 20 kerstmarkten. Daarnaast is Wenen de ideale plaats om te shoppen, lekker te eten en kunst te bewonderen.

 

Lees ook dit artikel: Met husky’s door Fins Lapland

 

Winter in Wenen betekent ook dat het tijd is voor het balseizoen. Er worden meer dan 400 bals georganiseerd voor de doorgewinterde walsliefhebbers. Wenen heeft ook vele musea en paleizen die de lange geschiedenis van de stad markeren. Bezoek ook vooral de iconische Stephansdom (de kathedraal van Sint-Steven), een gotische kerk die is gebouwd in de 12e eeuw.

Wenen

Bergen (Noorwegen)

Bergen is een grote kuststad, maar met een kleinschalige charme. De stad staat bekend om de zeven bergen die er omheen liggen. Wie op zoek is naar cultuur kan in de stad zijn hart ophalen aan concerten in de Håkonshallen, de middeleeuwse natuurstenenhal en in de moderne Ole Bull Scene. Shoppers kunnen terecht bij de goud- en zilverfabriek Arven en kunnen een bezoek brengen aan Oleana voor mode- en kledingwinkels. De kabelbaan Fløibanen is een unieke attractie met uitzicht vanaf een bergtop. Vanaf het stadscentrum worden bezoekers in slechts acht minuten naar de top van de berg Fløyen gebracht, 320m boven zeeniveau. Voor de avontuurlijke reizigers is er op korte afstand van Bergen het skiparadijs Voss, met hellingen in verschillende moeilijkheidsgraden. Cross-countrybeoefenaars kunnen uit de voeten in Eikedalen.

Voor wie in en buiten de stad wil reizen zijn er Avis vestigingen op de internationale luchthaven Bergen Flesland en in de stad.

Lapland (Finland)

Het is niet verwonderlijk dat Europeanen de thuisbasis van de Kerstman in hun top vijf van winterbestemmingen hebben gezet. Lapland bevindt zich in de meest noordelijke regio van Finland binnen de Poolcirkel en heeft een magische sfeer. Je waant je in een sprookje in Lapland met zijn vredige blokhutten en dichte bossen die zich kilometers uitstrekken. De winters in Lapland zorgen voor een sneeuwlandschap dat de moeite waard is om te verkennen en perfect is voor liefhebbers van wintersport. Of je nu met eigen ogen het noorderlicht wilt zien, het Arktikum wetenschapsmuseum wilt bezoeken om meer te weten te komen over de noordelijke natuur, cultuur en geschiedenis, Lapland heeft voor ieder wat wils, voor elke leeftijd. Voor het ontdekken van de thuisbasis van de Kerstman kun je een auto huren op de luchthavens van Rovaniemi, Ivalo, Kemi en Kittilä.

Quebec (Canada)

Voor degenen die het koude weer in Canada durven te trotseren, is Quebec een topkeuze. In februari kunnen bezoekers genieten van het wintercarnaval van Quebec. Dit jaarlijkse evenement met gemaskerde bals, sneeuwsculpturen, sportevenementen, banketten in de buitenlucht en parades vindt plaats op verschillende plekken in de stad. Skiërs en snowboarders hebben de keuze uit vier resorts met hellingen in elke moeilijkheidsgraad.

Quebec


Wie op zoek is naar ontspanning kan een duik nemen in de noordse spa’s voor een thermotherapiebehandeling. En natuurlijk zou een reis naar Quebec niet compleet zijn als je geen toffee van zoete ahornsiroop hebt geproefd.

Phuket (Thailand)

Met zijn idyllische stranden is Phuket, het grootste eiland van Thailand, nog steeds een van de meest geliefde bestemmingen voor reizigers die graag wat winterzon willen. Wie op zoek wil gaan naar de minder bekende plekken op het eiland kan het best buiten de gebaande paden treden.

Je eigen privé zwembad bij je villa in Phuket


Om het historische deel van Phuket te zien, moet je naar Phuket Old Town gaan, waar veel oude huizen, musea, winkels en restaurants zijn. Wil je naar een van de verborgen niet-toeristische stranden, dan moet je naar het noordwesten van het eiland rijden naar Banana Beach, dat is omgeven door palmbomen. Of ga naar het zuiden naar Ya Nui Beach, een rustig paradijs waar je prachtig kunt snorkelen. Wil je wat cultuur opsnuiven, dwaal dan door de straten van Phuket Town voor de kunstwerken die steeds vaker te zien zijn op de muren in de hele stad.

 

 

Om die verborgen parels te vinden moet je nieuwe wegen inslaan en is het huren van een auto de optie bij uitstek. Bezoek de site om de autoverhuurmogelijkheden voor deze winterbestemmingen te bekijken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.