Droom weg in Anantara Mai Khao

Ter afsluiting van de zeilcruise met Star Clippers logeerde Harmke in Thailand bij Anantara Mai Khao in het noorden van Phuket. Dit fantastische resort aan zee voelt als een complete hideaway. De villa’s met private pool liggen midden in een tropische tuin vol jasmijnstruiken en lotusvijvers.

Lotusvijver

Lotusvijver

In de vroege ochtend varen we Patong Bay binnen. We zijn terug op Phuket na een week zeilen langs onbewoonde eilandjes met tall ship Star Clipper. Een lokale taxi brengt ons naar Anantara Mai Khao. Zodra we de poort van dit resort door zijn, voelt het als een complete hideaway. We krijgen een slinger van jasmijn omgehangen en tijdens de check-in krijgen we geurdoekjes en een heerlijk drankje aangereikt: het is water met pandan. Het terras van de lobby kijkt uit op een lieflijke lotusvijver.

Geurdoekjes

Private pool

Onze villa ligt aan een bomenrijk pad en is afgeschermd met een houten schutting. Er bloeien jasmijnstruiken voor de toegangspoort. De ruimtes hebben een sierlijk gevlochten dak en zijn ingericht in Thaise stijl met donkerhouten vloeren en meubels. De private pool in de tuin is direct vanuit de badkamer toegankelijk. De bedden slapen heerlijk en het ontbijt in het Thai restaurant bij de lotusvijver is een walhalla. Sushi, dimsum, exotische vruchten, versgeperste sappen, cakejes, wafels, crèpes…

Je eigen privé zwembad bij je villa

Tropische tuin

De 91 villa’s liggen verspreid over de tropische tuin vol exotische bomen en planten. Ik loop een rondje over het terrein via de bospaden en hoor vogeltjes kwetteren. De tuinders zijn al voor dag en dauw in de weer al het groen te verzorgen. Ze houden de boel zorgvuldig aan kant. Iedereen lacht en begroet me als ik passeer: Khop khun ka. Anantara Mai Khao is één groene oase. Het resort biedt vele activiteiten aan: van tai chi in de ochtend en yoga op het strand tot fietsen in de omgeving.

Tuinder bij Anantara

Tuinder bij Anantara

 

Lees ook dit artikel: Amazing Amari Phuket

 

Spa en strand

Behalve de private pools bij de villa’s is een groot zwembad. Daarachter strekt zich langs de kust een ongerept warmgeel zandstrand uit. Locals geven er massages. Wie, zoals ik, prijsstelt op meer privacy en comfort kan terecht bij de spa van Anantara zelf. Deze beautyspa werkt onder meer met het merk Elemis. Het menu is zeer uitgebreid: van klassieke massages, chakra balancing en exotische scrubs tot detox-behandelingen, coconut wraps, green tea wraps en verschillende facials.

Het strand

The Tree House

The Tree House van Anantara is een fraaie boomhut. Deze tussen het bladergroen gelegen cocktailbar annex restaurant is een geweldige plek om te vertoeven. Loungebedden met oranje kussens kijken uit over de vijvers. Op het menu staan Arabische en Marokkaanse gerechten als mezze en tajine. Bij zonsondergang komen trommelaars met fakkels voorbij om de lichtjes op het terrein te ontsteken. Het is een mooi ritueel. En in de bomen rond The Tree House gloeien lampionnen.

Tree House

Ritueel met fakkels

Ritueel met fakkels

Sea Fire Salt

Behalve het Thai Restaurant voor ontbijt en lunch (probeer de soep met garnalen en kokos!) en The Tree House heeft Anantara zijn eigen Seafood-restaurant: Sea Fire Salt. Het ligt aan een plezierig terras dicht bij het strand. Op het menu staat niet alleen vis, maar ook vlees. Zo is er slow cooked beef. Het vlees heeft zestien uur gegaard, vertelt chef Nattawut Panpruk! Het restaurant produceert bovendien zijn eigen zeezout in allerlei smaken: lemon salt, smoked bacon salt, cinamon salt…

Cocktail bij The Tree House

Cocktail bij The Tree House

Chef Nattawut Panpruk

Chef Nattawut Panpruk

Jim Thompson Villa

De ruimste villa van Anantara Mai Khao is de Jim Thompson Villa, vernoemd naar de Amerikaanse ontwerper die ooit in Thailand een zijdefabriek startte. Hij werd bekend om zijn kussens en behang vol kleurige vogels en bloemen. De Jim Thompson Villa is dan ook in dit typische Thompson-design gedecoreerd. Thompson verdween tijdens een wandeling in de Cameron Highlands in Maleisië. Het mysterie werd nooit opgehelderd. Zijn woonhuis in Bangkok is te bezichtigen: Jim Thompson House.

Jim Thompson Villa

Star Clippers

Ook een zeilcruise met Star Clippers maken? Zie mijn blog over Amari Phuket en kijk op: www.starclippers.com

Star Clipper zeil cruise

 

 

Met dank aan: www.anantara.com en www.qatarairways.com.

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.