Lezing Josee Selbach over ‘Mijn eiland in de Nijl’ op 30 december

Josee Selbach is getrouwd met de Nubische zeiler en landbouwer Abdallah Berbis. In haar boek ‘Mijn eiland in de Nijl’ schrijft ze onder meer over haar leven in Zuid-Egypte. In het kader van de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s wordt Josee Selbach op zondag 30 december 2018 door schrijver Anton Brand geïnterviewd.

De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk voor mensen met een geldig entreebewijs van het Drents Museum. Reserveren is niet mogelijk, vol = vol. Na het interview volgt een signeersessie met Selbach.

‘Mijn eiland in de Nijl’

Josee Selbach was jarenlang hoofd communicatie van het Groninger Museum en leerde in Caïro de Nubiër Abdallah Berbis kennen. Het was het begin van een grote liefde die tot op de dag van vandaag voortduurt. De Nubiër en Selbach wonen samen in Sehil, een eiland in de Nijl, drie kilometer ten zuiden van de Egyptische handelsstad Aswan.

 

 

Leven in twee culturen

Over haar ervaringen en haar leven met Abdallah in twee culturen schreef Josee een autobiografisch boek. In het boek staan onder andere het vieren van de Ramadan, het huwelijk met Abdallah en de krachten van goede en kwade geesten centraal. De publicatie is verkrijgbaar in de Museumshop voor €19,95.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.