Tulp Festival zet Amsterdam in bloei

De vijfde editie van Tulp Festival Amsterdam zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2019 in bloei. Het voorjaarsgroen moet nog ontluiken als in april honderdduizenden tulpen kleur geven aan de stad. Tulp Festival waaiert ook nu weer verder uit en zal zich prominent in alle stadsdelen laten zien. Van het nieuwe metrostation van de Noord/Zuidlijn in Noord tot het Amsterdamse Bos in Zuid, langs The Knowledge Mile in Oost tot de Westtangent in Osdorp, verlevendigen fleurige rijen potten met tulpen de openbare ruimte en komen ze uit de grond in parken en in tuinen van musea en hotels.

Tulp Festival verbindt de stad, bedrijven, bewoners en bezoekers. Het nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten.

Nieuwe locaties en nieuwe tulpen

De vijfde editie van Tulp Festival Amsterdam telt een aantal bijzondere nieuwe locaties en er worden nieuwe tulpen gedoopt. Tulpen markeren het stationsplein van de Noord/Zuidlijn in Noord en van de Westtangent buslijn in Osdorp. Het Amsterdamse Bos viert haar 85-jarig bestaan met de doop van de Jakoba Mulder tulp. Op de nieuwe locatie langs de zogenaamde Knowledge Mile – van Amstelplein via Wibautstraat naar Weesperstraat – komen duurzaam gekweekte tulpen. Die zullen op meer plekken te zien zijn, onder andere bij Circl op de Zuidas en op de Apollolaan in Zuid tegenover het Hilton Hotel. Bij dat hotel wordt de nieuwe Peace-tulp gedoopt, waarmee de wereldbekende Bed-in-for-Peace actie van John Lennon en Yoko Ono, vijftig jaar geleden, wordt gememoreerd. Verder biedt Tulp Festival veel herkenning voor de vaste bezoekers met ‘tulpenlinten’ op markante plekken dwars door de stad.

 

 

Deelnemers Tulp Festival 2019

A’DAM Toren, Amstelveenseweg, Amsterdam RAI, Amsterdam Tulip Museum, Amsterdam Zuidas, Amsterdamse Bos, Amsterdamse Poort, Beurs van Berlage, Bijenkorf, Circl, De Vergulden Eenhoorn, Doubletree Hilton-Centraal, EYE, Gelderlandplein, Generator Amsterdam, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, Hotel Arena, iBulb, ING Zuidoost, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Knowledge Mile, Mövenpick Hotel, Museum Van Loon, NEMO Science Museum, NS/ProRail (met Amsterdam CS en station Sloterdijk), Nuon Zuidoost, Oosterpark, Paleiskwartier, Passengers Terminal Amsterdam, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, Rederij Kooij, Rederij Plas, Rijksmuseum, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Oost, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, Stromma, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, Westtangent (bij de Meervaart), Winkelcentrum Lammetjesplein.

 

 

Over het Tulp Festival

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’ tijdens het jaarlijkse Tulp Festival in april. Inmiddels maken alle stadsdelen en een groeiend aantal organisaties, winkeliers- en ondernemersverenigingen zich sterk voor fraaie tulppresentaties in hun gebied. Veel hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen planten in het najaar bollen, bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. Zo worden jaarlijks onder andere 30.000 tulpenbollen geplant rond het Vondelmonument.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.