Koro River Camp: De duurzame safaridroom van Botswana

Ultiem genieten van de Afrikaanse natuur en er tegelijkertijd een positieve bijdrage aan leveren. Bij Koro River Camp in Botswana kan het. Deze luxe lodge aan de Limpopo rivier is een initiatief van de Timbo Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor de vrije migratie van wilde dieren, herintroductie van de zwarte neushoorn en sabelantilope, en bescherming van de luipaard. Ook de lokale bevolking wordt betrokken en ondersteund op het gebied van scholing en werk.

Zo komt het professionele en vriendelijke personeel van receptionist tot gids, van chauffeur tot kok en zelfs managers – allemaal uit de directe omgeving. Koro River Camp is een Private Game Reserve met sfeervol ingerichte safaritenten met privézwembaden, op maat gemaakte tours en exclusieve diners geserveerd onder de sterren.

Safariwens

Het Koro River Camp ligt in het Botswana gebied van het voormalige Mapungubwe Koninkrijk, een Prehistorisch landschap met nog een van de weinige rivierbossen van Afrika. De lodge is ver verwijderd van de bewoonde wereld en biedt de ultieme wilderniservaring – maar dan wel op exclusief niveau. Aan de oever van Limpopo river liggen zeven boetiek tenten met en-suite badkamer en een spectaculair uitzicht vanaf de veranda, van onder de buitendouche en vanuit de eigen plunge pool.

 

Lees ook dit artikel: Top 10 mooiste wereldbestemmingen

 

De diners worden geserveerd in de gemeenschappelijke tent, midden in de bush of in de wijnkelder. Alle safari’s worden samengesteld in overleg met de gasten. ’s Nachts op zoek naar de hyena, de beruchte zwarte mamba spotten of ben je juist helemaal dol op olifanten? Hier komt elke safariwens uit. Spannende wandelsafari’s, game drives of een vierdaagse leopard experience – het is allemaal mogelijk. En daarna heerlijk bijkomen in de spa…

Vrij migreren

Al dat heerlijk luxueuze genieten in Botswana is niet alleen goed voor de gasten. Ook de natuur, het wild en de bewoners uit de dorpen in de omgeving varen er wel bij. Alle winst van Koro River Camp gaat rechtstreeks naar de Timbo Foundation, een stichting die zich hard maakt voor de bescherming van het Afrikaanse wildlife. Door het creëren van corridors kunnen wilde dieren weer vrij migreren tussen verschillende natuurgebieden en door het herintroduceren en beschermen van bedreigde diersoorten krijgen deze bijna uitgestorven dieren weer een plekje.

 

 

Ook de luipaard krijgt extra aandacht, door het beschermen van dit prachtige dier tegen jagers, het ontwikkelen van namaak luipaard vel en het vergoten van het leefgebied met behulp van de corridors. Daarnaast zet de stichting zich door middel van onderzoek, training en educatie in om lokale jeugd te betrekken en hen zo kansen te bieden voor een carrière in natuurbescherming.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.