Botswana

Botswana staat bekend als de meest stabiele democratie van Afrika en dat wordt weerspiegeld in de vriendelijke en gastvrije atmosfeer waarmee toeristen onthaald worden in het thuisland van de Batswana’s.

Antilopen in Botswana

Blijf op de hoogte van Botswana met onze inspirerende nieuwsbrief vol Botwaanse tips!

Reizen naar Botswana

Botswana Tourism kan je verder inlichten over interessante plekken, het klimaat, vereiste visa etc. Ook hebben zij informatie over evenementen en festivals.

Botswana: Ruwe Diamant

De economie van Botswana berust vrijwel in zijn geheel op de diamantindustrie. Deze economie is een van de meest sterke van Afrika. Hoewel de bevolking voor het grootste deel (79%) bestaat uit Tswana, een bevolkingsgroep met een eigen taal, is de officiële taal Engels. De hoofdstad van Botswana is Gaborone en hier valt veel te beleven. Op 30 september wordt de onafhankelijkheid gevierd met een nationale feestdag. Het oude gedeelte van de hoofdstad wordt gekenmerkt door de koloniale historie. Restanten van het oude fort van de pioniers en het oude Regeringshuis zijn nog steeds te zien en geven een authentieke sfeer aan de oude binnenstad, die ‘The Village’ genoemd wordt. Iets buiten Gaborone bevindt zich het St. Claire Lion Park, waar leeuwen uiteraard de hoofdattractie zijn.

Meer dan Safari

In Botswana bevinden zich vele natuurparken en reservaten. Het Chobe National Park is er daar een van. Maar wildlife en reservaten zijn niet de enige wonderen der natuur die er in Botswana te vinden zijn. Het Makgadikgadi Pans is een immense, uitgestrekte zoutvlakte met een schitterend uitzicht. Ook hier kan je op safari gaan, een loopsafari wel te verstaan. Dit is een van de unieke ervaringen die je kunt opdoen in Botswana.

Verkeersbureaus en VVV’s in Botswana

Botswana Tourism Board

Fairscape Precinct, Plot 70667
Fairgrounds Office Park,
Gaborone
Botswana
Telefoon: +267 391 3111

Facebook: facebook.com/BotswanaTourism

 

Neem contact op met Botswana Tourism Board


Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!
  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Botswana