Botswana

Botswana staat bekend als de meest stabiele democratie van Afrika en dat wordt weerspiegeld in de vriendelijke en gastvrije atmosfeer waarmee toeristen onthaald worden in het thuisland van de Batswana’s.

Blijf op de hoogte van Botswana met onze inspirerende nieuwsbrief vol Botwaanse tips!

Reizen naar Botswana

Botswana Tourism kan je verder inlichten over interessante plekken, het klimaat, vereiste visa etc. Ook hebben zij informatie over evenementen en festivals.

Botswana: Ruwe Diamant

De economie van Botswana berust vrijwel in zijn geheel op de diamantindustrie. Deze economie is een van de meest sterke van Afrika. Hoewel de bevolking voor het grootste deel (79%) bestaat uit Tswana, een bevolkingsgroep met een eigen taal, is de officiële taal Engels. De hoofdstad van Botswana is Gaborone en hier valt veel te beleven. Op 30 september wordt de onafhankelijkheid gevierd met een nationale feestdag. Het oude gedeelte van de hoofdstad wordt gekenmerkt door de koloniale historie. Restanten van het oude fort van de pioniers en het oude Regeringshuis zijn nog steeds te zien en geven een authentieke sfeer aan de oude binnenstad, die ‘The Village’ genoemd wordt. Iets buiten Gaborone bevindt zich het St. Claire Lion Park, waar leeuwen uiteraard de hoofdattractie zijn.

Meer dan Safari

In Botswana bevinden zich vele natuurparken en reservaten. Het Chobe National Park is er daar een van. Maar wildlife en reservaten zijn niet de enige wonderen der natuur die er in Botswana te vinden zijn. Het Makgadikgadi Pans is een immense, uitgestrekte zoutvlakte met een schitterend uitzicht. Ook hier kan je op safari gaan, een loopsafari wel te verstaan. Dit is een van de unieke ervaringen die je kunt opdoen in Botswana.

Voor meer informatie

Botswana Tourism Board
Plot 50676
Fairgrounds Office Park 
Block B, Ground Floor, Botswana
Tel: 3913111, Fax: 3959220
Email: board@botswanatourism.co.bw
Website: www.botswanatourism.co.bw