Meld je aan voor het Taalcafé in Kasteel Hoensbroek

Een taalcafé waar je samen Nederlands leert en een debat over lokale identiteit. Wellicht geen thema’s die je verwacht bij Kasteel Hoensbroek, maar in het licht van de lopende tentoonstellingen ‘DNA van Limburg’ en ‘Heers & Verdeel’ juist wel. In het Taalcafé op 8 januari gaan mensen die Nederlands leren aan de slag met opdrachten die speciaal voor hen zijn ontwikkeld. In het debat op 10 januari – met onder meer Emile Roemer – gaat het gesprek over hedendaagse vragen rondom lokale identiteit en wereldwijde problemen. Entree voor beide evenementen is gratis.

Taalcafé op 8 januari van 10-13 uur

In het Taalcafé staat de ontmoeting centraal: samen Nederlands leren op een leuke en ontspannen manier. Taalcoaches maken de deelnemers wegwijs in Nederland en de Nederlandse taal rondom de tentoonstelling DNA van Limburg. Men gaat aan de slag met opdrachten die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die op dit moment Nederlands leren. Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom.

 

 

Kasteeldebat op 10 januari van 19-22 uur

Geïnspireerd door de dynamische geschiedenis van Limburg praten we over de zin van grenzen en hoe die in de komende 50 of 100 jaar wellicht veranderen. Sprekers en gesprekspartners zijn onder meer Emile Roemer, waarnemend burgemeester van Heerlen, professor René Gabriels van de faculteit Sociale Wetenschappen en Nour Khatib, student European Studies en afkomstig uit Syrië. Entree is gratis.

 

 

Laatste kans tentoonstellingen

De beide tentoonstellingen DNA van Limburg en Heers & Verdeel (samen onder de noemer LIMBURG, ONBEGRENSD?) lopen nog maar tot en met 13 januari 2019. Voor bezoekers die nog niet zijn geweest, is de kerstvakantie een uitgelezen kans om meer te leren over het ontstaan van Limburg en de eigen identiteit. Expo’s zijn gratis te bezoeken na het betalen van de reguliere entree.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.