Nederlandse taxichauffeurs krijgen ruim 10 procent meer fooi

Reizigers in Nederland, die met de taxi onderweg zijn van en naar het vliegveld, geven gemiddeld 5,86 euro fooi aan de taxichauffeur. Hiermee krijgen chauffeurs ruim 10 procent meer fooi dan twee jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van Taxi2Airport, dat ruim 2500 aangesloten chauffeurs in 37 Europese landen vroeg om de fooien in 2018 bij te houden.

Het online platform voor taxiritten naar vliegvelden, dat wereldwijd actief is, verrichte dit onderzoek in 2016 al eerder in Nederland. In het onderzoek van dit jaar zijn ook de taxi-fooien van andere Europese landen onderzocht.

Nederlander geeft meer fooi in de taxi

Waar reizigers in Nederland de taxichauffeur in 2016 gemiddeld 5,30 euro fooi gaven voor een rit van of naar een Nederlandse luchthaven, is dit bedrag inmiddels gestegen naar 5,90 euro. Afgezet tegen de gemiddelde ritprijs in Nederland (57,60 euro) krijgen Nederlandse chauffeurs hiermee 10,2 procent van de ritprijs aan fooi.

 

 

Gulle fooigevers in Zeeland, Friesland en Limburg

Op provinciaal niveau bestaan er grote verschillen in de fooien die men aan de taxichauffeur geeft. Zo geven Utrechtse reizigers met gemiddeld 2,93 euro de laagste fooi per rit, terwijl Zeeuwse taxichauffeurs bij gelijkwaardige ritten (ritprijs en -afstand) gemiddeld 7,73 euro aan tip ontvangen. Ook in Friesland en Limburg zijn ‘gulle tippers’ aanwezig. Zij geven gemiddeld respectievelijk 7,35 euro en 7,11 euro fooi aan de chauffeur.

 

 

Britten beste ‘taxitippers’ van Europa, Nederland op plek 7

Van alle onderzochte landen geven Britten de hoogste fooi in de taxi. Gemiddeld geven zij (omgerekend) 7,95 euro fooi in de taxi. Ook Finnen (7,36 euro), Zwitsers (7,10 euro) en Zweden (7 euro) geven gemiddeld genomen hoge fooien aan hun taxichauffeur. Van alle onderzochte landen hebben taxichauffeurs in Macedonië het minst geluk als het aankomt op fooien. De gemiddelde fooi ligt in Macedonië, met 99 eurocent, namelijk het laagst. Nederland staat na het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zwitserland, Zweden, Spanje en Denemarken op een zevende plek in het rijtje ‘meest gulle taxipassagiers van Europa’.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.