Zing Stille Nacht in SalzburgerLand

In 2018 is het 200 jaar geleden dat het kerstlied ‘Stille nacht, heilige nacht’ voor het eerst gezongen werd. Dat gebeurde in het Oostenrijkse SalzburgerLand door Joseph Mohr en Franz Gruber. Inmiddels is het lied in meer dan 300 talen uitgebracht en daarmee wel het beroemdste kerstlied ter wereld. Goed nieuws voor iedereen die zich in SalzburgerLand wil onderdompelen in de kerstsfeer: vanaf medio december zijn er weer talloze non-stop vluchten vanuit Nederland naar Salzburg! En niet onbelangrijk: de winter is begonnen met sneeuw op de pistes!

Musea en tentoonstellingen

Het 200-jarig jubileum van ‘Stille nacht, heilige nacht’ is uiteraard aanleiding voor allerlei activiteiten en er zijn veel speciale tentoonstellingen. Zo is in Mariapfarr een speciaal museum ingericht naar aanleiding van het jubileumjaar en kan de kerk waar Priester Mohr werkzaam was, bezichtigd worden. Ook in Wagrain, de plaats waar Joseph Mohr lang woonde, kun je een speciaal Stille Nacht Museum bezoeken en in Hallein, in het voormalige woonhuis van Franz Gruber, is een museum heropend.

 

Lees ook dit artikel: Ga op Sahara avontuur in Tunesië

 

Natuurlijk kun je ook een bezoek aan de Stille Nacht Kapel in Oberndorf niet overslaan. In Salzburg zelf is in het Salzburg Museum een grote tentoonstelling ‘Stille.Nacht.200’ te bezoeken. De tentoonstelling gaat over de geschiedenis, de boodschap en het heden van het beroemde lied. Tot Kerstmis zijn er uiteraard ook op allerlei plaatsen sfeervolle kerstmarkten te bezoeken.

Het winterseizoen is gestart!

De eerste sneeuw van de winter is gevallen, de meeste skigebieden zijn open: het winterseizoen in SalzburgerLand is van start gegaan! En met de start van het winterseizoen gaan ook de vluchten van transavia naar Salzburg weer van start. Vanaf 15 december vanaf Amsterdam, 20 december vanaf Rotterdam en vanaf januari 2019 ook vanaf Eindhoven.

 

 

De eerste drie maanden van 2019 zijn er zo’n 19 vluchten per week non-stop: dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam en 5x per week vanaf Eindhoven. Op de luchthaven van Salzburg zijn er aansluitende transfers te boeken naar de verschillende wintersportgebieden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.