De actieve reiziger spendeert de winter in Turkije

De winter is weer aangebroken in Nederland en dit betekent dat actievelingen hun favoriete buitenactiviteiten op een laag pitje zetten. Turkije heeft echter steeds meer mogelijkheden voor actieve sporten die ook prima in hun milde winters passen. Zo is er geïnvesteerd in fietsroutes, golfbanen en wandelroutes.

Wie graag golf speelt, is ook fanatiek in de winter. Turkije biedt de mogelijkheid om s’ winters te golfen rondom de plaatsen zoals Side, Belek en Antalya. Belek is een Turkse stad gelegen tussen Antalya en Side en wordt in Turkije ook wel de hoofdstad van golf genoemd. Er zijn 15 golfbanen en in de winter geniet je van een golfvakantie in het aangename klimaat. Belek heeft uitdagende competitiebanen en ook een aantal ‘links’ golfbanen, deze liggen direct aan zee. Tal van hotels hebben speciale golfarrangementen en faciliteiten.

Fiets- en wandelroutes

Er komen steeds meer mogelijkheden voor fietsers in Turkije, Marmaris is een goed voorbeeld en heeft zich ontwikkeld als dé fietsbestemming van Turkije. In en rond Marmaris zijn dit jaar tal van fietsroutes en fietspaden aangelegd, met goede bewegwijzering en van verschillende lengtes. Daarnaast zijn er door het hele land verspreid lange afstandsroutes die je zowel te fiets (mountainbike) of te voet kunt afleggen. De routes dragen vaak inspirerende namen als de ‘Abraham Trail’ of de ‘Sultans Trail’ en voeren langs bijzondere plaatsen van het land. Denk hierbij aan nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.

 

Lees ook dit artikel: Nazomer Turkije in trek

 

Cultuur is overal

Turkije is rijk aan culturele bezienswaardigheden, historische opgravingen en indrukwekkende natuurgebieden. Een paar hoogtepunten in het zuiden van het land: het antieke Aspendos met het gelijknamige amfitheater en de historische binnenstad Kaleici van Antalya. In de zomermaanden kan de temperatuur in Turkije behoorlijk oplopen, daarom is de winter een mooi moment om historische locaties te bezoeken als je graag cultuur wilt snuiven.

 

 

Sneeuw

In het binnenland van Turkije valt daarentegen regelmatig sneeuw. Hier vind je dan ook een reeks wintersportplaatsen met flink wat kilometers pistes. Een hele bijzondere aanblik geeft Cappadocië bedekt met een witte sneeuwlaag. Wil je echt iets bijzonders, maak dan een ballonvaart boven de bijzondere rotsformaties.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.