Nazomer Turkije in trek

Deze zomer maakt Turkije een grote comeback. Uit boekingscijfers blijkt dat veel Nederlanders voor Turkije als vakantieland hebben gekozen. Naar verwachting zet deze trend zich door voor het najaar. Naast een populaire zon-, zee- strandbestemming in de zomermaanden, biedt Turkije haar gasten ook een heerlijke nazomer. Dankzij het milde klimaat verlengt de vakantiebestemming de zomer en zijn de herfstmaanden bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie om de culturele rijkdom en indrukkende natuur te ontdekken. Wie meer wil weten over de mogelijkheden bezoekt de stand van het Turks Verkeersbureau op de 50PlusBeurs van 18 tot 22 september in de Jaarbeurs Utrecht.

Het toerisme naar Turkije zit weer in de lift. “Turkije heeft in de afgelopen jaren een enorme groep jaarlijks terugkerende vakantiegangers opgebouwd. De gastvrijheid van de lokale bevolking, de goede prijs-kwaliteit verhouding van de accommodaties en natuurlijk de veelzijdigheid van het land spreken veel mensen aan. Het is fijn om te zien dat veel vakantiegangers dit jaar weer voor Turkije kiezen”, aldus Senem Arslan, interim-directeur van het Turks Verkeersbureau in Den Haag.

 

 

Actieve nazomer in Turkije

De minder warme herfstmaanden, maar ook de milde wintermaanden lenen zich uitstekend om de culturele highlights en prachtige natuur van Turkije te ontdekken. Zo kiezen actieve vakantiegangers voor een van de bijzondere lange afstand wandel- en fietsroutes langs culturele hoogtepunten in Turkije. De meerdaagse routes, met inspirerende titels als ‘Sultans Trail’ en ‘St-Paul Trail’, kunnen te voet, maar soms ook met de fiets of te paard worden afgelegd en voeren langs de mooiste plaatsen van het land, waaronder nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De lengte kan behoorlijk uiteenlopen, de langste is de Carian Trail in zuidwest Turkije met 800 km. Lange afstandsroutes zijn in trajecten ingedeeld, zodat ze ook als deeletappes kunnen worden afgelegd.

 

 

Fietsen rond Marmaris

De badplaats Marmaris aan de Egeïsche Zee ontwikkelt zich als dè fietsbestemming van Turkije met het grootschalige project Marmaris Cycling Routes. Langs de kust en door het achterland van Marmaris is ruim 700 km aan gemarkeerde en gevarieerde fietsroutes ontwikkeld. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor een brede doelgroep een passende tocht is.

Citytrip

Istanbul, met de boeiende mix van oost & west, de talloze culturele bezienswaardigheden en de meest trendy clubs, winkels en restaurants, is de stedentripbestemming voor het najaar. Breng een bezoek aan traditionele bazaars en authentieke hammams, bezoek het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en het Aya Sofia museum of slenter lekker door de stad om de sfeer van de bruisende metropool aan de Bosporus te proeven. Aan restaurants en hippe eetgelegenheden geen gebrek in Istanbul. De Turkse keuken heeft een heel eigen smaak met invloeden uit Azië, Arabië, de Balkan en Europa. Het gebruik van verse en lokale ingrediënten is kenmerkend, evenals de speciale bereidingswijze van traditionele gerechten. Maak een wandeling langs de Bosporus en laat je verrassen door de ruime keuze aan nieuwe traditionele en trendy restaurants.

50PlusBeurs: 18 – 22 september

De Turkije-stand met nummer 11A10 bevindt zich in hal 11 van de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs verstrekt het Turks verkeersbureau informatie over de culturele highlights van Turkije, sportieve activiteiten en citytrips. Daarnaast kunnen de bezoekers op de stand terecht voor al hun andere vragen over Turkije.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.