Dit zijn de leukste plekken in Mumbai en Canada met de kerst

Kerstshoppen op z’n Indiaas of liever cool Canadian style? Jet Airways brengt je er vliegensvlug naartoe. Of het nu gaat om bijzondere bazaars in Bangalore, Goa’s beroemde hippiemarkten of de hipste designerboetieks en winterse kerstdorpen in tof Toronto. Bekijk snel deze 9 shoptips!

1. Mumbai: struinen over kerstmarkten

De kerstsfeer is overduidelijk aanwezig in Mumbai, te zien aan de vele kerstmarkten waar je de leukste boomcadeaus verzameld. Aanraders zijn de markten op Hill Road in Bandra, de Crawford Market op Abdul Rehman Street voor kerstdecoraties en Colaba Causeway waar je verrassende vintage spullen op de kop tikt. Combineer shoppen met wat bezinning in een van de kerken zoals Mount Mary’s en steek een kaars aan tijdens de middernachtmis.

2. Kerala: bazaars en de Backwaters in kerstsfeer

In Kerala starten de kerstfestiviteiten begin december, veel straten worden mooi versierd. Proeven van cake met gedroogd fruit en het bijwonen van een middernachtmis zijn vaste prik. Ben je in Kochi, dan kom je in kerststemming op de Broadway market waar je allerhande spullen koopt, van sieraden tot kruiden. Ga je naar hoofdstad Thiruvananthapuram mis dan niet de Chalai bazaar en Palayam Connemar market en regel een kerstbrunch bij café Jade. Weg van de kerstdrukte? Zet koers naar de Backwaters voor een paar sfeervolle dagen op een houseboat.

3. Kolkata: voer voor lettervreters

Ga naar Park Street als je je wilt onderdompelen in kerstsfeer in Kolkata. Daar word je getrakteerd op kerstliederen en traditionele kerstgerechten zoals zoete cakes met noten en fruit. De lekkerste koop je bij bakkerijen in het stadsdeel Beckbagan zoals Saldanha Bakery. Boekenwurmen mogen de College Street boekenmarkt niet missen en voor bekende brands zijn er de South City Mall of Quest Mall. Zin in een kleine, lokale kerstmarkt? Onthoud dan het Bow Barracks Christmas festival, voor huisgemaakte wijnen en homemade baksels en een kerstman die op een riksja arriveert.

 

Lees ook dit artikel: 9 waanzinnige festivals in India

 

4. Bangalore: voor big spenders en koopjesjagers

Als je ergens goed kunt shoppen in India, dan is het wel in hip en happening Bangalore. Met om te beginnen op de bekende Brigade Road met luxe en high-end brands en mooi versierde winkels. Voor een kleiner budget zijn er de stalletjes in de straten bij Shivajinagar, in de buurt van St. Mary’s Basilica. Ook Commercial Street en Chickpet zijn aanraders voor kleding en kerstdecoraties. Sluit je shoppingspree af met drankje bij 13th floor Restaurant & bar inclusief spectaculaire view.

5. Delhi: origineel shoppen in Haus Khas Village

In de Indiase hoofdstad duiken in de tijd voor kerstmis overal markten op. Voor een mix van Indiase dynamiek en Deutsche schwung is er de Duitse markt. Met uiteraard: peperkoek, worst, bier en typische gifts. Liever echt Indiaas en ook nog trendy? Zet dan de creatieve wijk Haus Khas Village op je wensenlijstje voor fashion boutiques, vintage conceptstores, kunstgaleries en hippe koffiecafés. Twee extra shoptips: de Khan market en de DLF Promenade Mall.

 

 

6. Goa: markten vol hippie-chic design

Baggy broeken, sarongs, kruiden, sieraden en unieke designs, hippie style. In Goa vind je het op de Arpora markt (tussen Baga en Anjuna beach). Met kilometers kleurrijk, verlichte kraampjes die van alles en nog wat verkopen, afgewisseld met koffietentjes en foodtrucks. De Anjuna Flea Market is een andere, heel bekende markt die iedere woensdag tussen oktober en mei wordt georganiseerd. De plek voor originele zomerkleding, sieraden, slippers en coole tassen.

7. Toronto: food en fun in het Distillery District

Van november tot eind december is het Canadese Toronto in bruisende feeststemming. De decembertemperaturen zijn fris en dus ga je voor de beste opwarmertjes naar het bekende Distilllery Historic District waar de Toronto Christmas market verrijst. Met Rudolf, een giga kerstboom, glühwein, schnitzels, kerstchalets, liederen, warme dranken en originele kerstcadeaus om te kopen. Tot en met 23 december.

8. Toronto: winters dorp met ambachtelijke cadeaus

Kerstvieren in een voormalige steenfabriek doe je bij Evergreens Winter Village. Met de lekkerste happen bij foodtrucks van lokale verkopers, unieke cadeaus op de Holiday Market, een gezellige ijsbaan en duurzame kerstbomen op de Evergreen Garden Market. Tot en met 24 december, met dagelijkse wisselende verkopers, ambachtelijke makers (Etsy) en kleine ontwerpers die hun designs en producten verkopen.

9. Toronto: hippe shopwijken en Holiday Fair

Naar de wijk West Queen West ga je voor boetieks, Dundas West heeft goede vintage, in Parkdale vind je stores voor wie ‘serious cash’ heeft en Kensington market shop je in de openlucht. Toronto heeft dan ook een aangenaam winkelklimaat. De weken voor Kerstmis zijn extra sfeervol, zo ook op de Holiday Fair op Nathan Philips Square. Met een leuke markt voor street food en presentjes plus een open-air ice bar voor een oppeppend drankje. Van 1 tot en met 23 december.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.