9 waanzinnige festivals in India

Dance, Indie rock, street food. Of het vieren van tradities en cultuur. In India weten ze wel raad met festivals. Op vaak indrukwekkende locaties zoals het Mehrangarh Fort in Jodhpur en zelfs de uitgestrekte Tharwoestijn. Dus: houd de Hollandse festivalmood nog even vast en vul je kalender met deze 9 niet te missen events in India.

Ziro Festival of Music, Arunachal Pradesh

4 dagen, 2 podia, 40 acts en 6000 bezoekers. Het jaarlijkse outdoor Ziro Festival of Music (ZFM) in de gelijknamige Ziro vallei werkt als een magneet op muziekliefhebbers en reizigers. Het betekent dagenlang niets anders dan muziek, kunst, cultuur en happiness in hartje natuur. Goed om te weten: voor Arunachal Pradesh heb je een Protected Area Permit (PAP) nodig, te koop bij de tourist offices in de grote steden.

Wanneer: 27 tot en met 30 september 2018.
Hoe er te komen: vlieg van Amsterdam naar Guwahati (450 km van Ziro) met een tussenstop in Delhi. Daarna pak je de (nacht)trein naar Naharlagun, deze doet er 6 tot 8 uur over.

 

 

Jodhpur RIFF, Jodhpur

Niemand minder dan Sir Mick Jagger is de internationale beschermheer van Jodhpur RIFF. Een festival met concerten van nationale en internationale artiesten en bands, folkmuziek en traditionele opvoeringen in en rondom het spectaculaire Mehrangarh Fort. Naast muziek wacht de ‘Blue City’ van Jodhpur waar je dwaalt door middeleeuwse straatjes. Leuk feitje: RIFF vindt altijd plaats rondom de Sharad Purnima, de helderste volle maan van het jaar in Noord-India.

Wanneer: 24 tot en met 28 oktober 2018.
Hoe er te komen: vlieg naar Jodhpur, met een tussenstop in Delhi.

 

 

NH7 Weekender, Meghalaya en Pune

’The happiest music festival is back’, staat te lezen op de website van NH7 Weekender. En wel in Meghalaya en Pune. De Weekender-festivals behoren tot de grotere muziekfestivals in India waar de fine fleur van de (nieuwe) Indie rock en Indiase muziek van zich laat horen. Laat je verrassen, ook door de comedy shows.

Wanneer: Meghalaya op 2 en 3 november, Pune 6 en 7 december 2018.
Hoe er te komen: Jet Airways vliegt op Pune met een tussenstop in Delhi. Vliegen naar Shillong in Meghalaya betekent reizen met meerdere tussenstops in Indiase steden.

Lichtfestival Diwali, heel India

Even geen dance of Indie rock, maar bezinning en samenzijn met familie. Diwali is het feest van het licht dat altijd gevierd wordt aan het einde van de donkere maanden. Het is een van de grootst gevierde festivals in heel India. Overal branden kaarsen, fakkels en diya’s (olielampjes). Diwali is een echt familiefeest vol tradities en rituelen dat ook op toeristische plekken mee te maken is. Zie het vuurwerk boven de heilige rivier de Ganges of ga naar de Taj Mahal in Agra dat verlicht wordt met kaarsen.

Wanneer: 7 november 2018, 6 november in Zuid-India.
Hoe er te komen: Jet Airways vliegt 31 keer per week in samenwerking met KLM vanuit Amsterdam naar Delhi, Bangalore & Mumbai en verbind door naar meer dan 40 binnenlandse bestemmingen in India.

Hornbill festival, Nagaland

Het Hornbill Festival is een jaarlijks terugkerend groots cultureel event in Kisama, in de deelstaat Nagaland. Dit festival der festivals zet de spotlights op cultureel erfgoed, ambachten, dansen van de Naga-tribes en traditionele muziek. Een paar dagen Hornbill betekent tegelijkertijd een kennismaking met de natuur van dit bijzondere stukje India en de levensstijl van de inwoners.

Wanneer: eerste week december 2018, 7 dagen.
Hoe er te komen: vlieg naar Kolkata en pak daarna een binnenlandse vlucht naar Dimapur, 75 km rijden vanaf Kohima.

Asian Hawkers Market street food festival, Delhi

Smullen en proeven van het allerlekkerste Aziatische street food kan nergens beter dan tijdens de Asian Hawkers Market in India’s food capital Delhi. Dit driedaagse food festival lijkt op een drukke Aziatische straat met alleen maar dim sums, sushi, tempura en seafood uit alle Aziatische keukens. Liever de geuren en kleuren van de Indiase keuken? Zet koers naar de Chandni Chowk Area met goede restaurants en een keur aan de beste street food stalletjes voor onder meer chaat.

Wanneer: 23 tot en met 25 november 2018.
Hoe er te komen: Jet Airways vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Delhi.

Magnetic Fields, Rajasthan

Magnetic Fields is het festival voor hedendaagse muziek en vernieuwende kunst. Het trakteert op een avontuurlijke duik in de rijke lokale cultuur met (upcoming) lokale en internationale artiesten. De magische klanken beluister je in het historische Alsisar Mahal hotel in de Indiase regio Shekhawati in Rajasthan. Perfect te combineren met reizen naar de steden Bikaner, Jaipur en Delhi.

Wanneer: 14 tot en met 16 december 2018.
Hoe er te komen: vlieg naar Delhi en pak vervolgens een trein naar Shekhawati.

Ragasthan desert festival, Tharwoestijn

Het enige woestijnfestival in Azië vind je in India. In de Tharwoestijn om precies te zijn. Volgens de organisatie drie dagen en drie nachten lang ‘the wildest festival experience in India’. Met rock, pop, EDM, techno , Indie en wereldmuziek van 40 artiesten. Naast kunst, food en kamperen onder een eindeloze sterrenhemel. Neem een eigen tent mee of ga voor desert glamping en boek een ingerichte driepersoons Swiss-tent.

Wanneer: 23 tot en met 25 februari 2019.
Hoe er te komen: vlieg naar Jaisalmer airport via Delhi of Jaipur. Een andere optie is vliegen naar Kolkata, Mumbai of Delhi en een rechtstreeks trein regelen naar Jaisalmer.

Holi en Holi Cow! festival, heel India en Delhi

Het vrolijkste en kleurrijkste festival in India is zonder twijfel het Holi festival. Door water en poeders in alle kleuren van de regenboog naar elkaar te gooien wordt het begin van het voorjaar gevierd. De feesten zijn door heel India, maar vooral groot in Mathura, de geboorteplaats van de god Krishna. Extra leuk om het Holi festival te combineren met het Holi Cow! Festival in Delhi met onder meer dance en Indie rock.

Wanneer: bij het begin van het voorjaar, in februari/maart, exacte data nog onbekend.
Hoe er te komen: vlieg rechtstreeks van Amsterdam naar Delhi en let the party begin!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.