Turkish Airlines maakt een recordwinst

Turkish Airlines heeft een recordwinst van meer dan 1,1 miljard dollar geboekt in de eerste negen maanden van 2018, ondanks de stijgende brandstofprijzen. De luchtvaartmaatschappij heeft de passagiers– en transportomzet flink vergroot, waardoor een totale omzet van ongeveer vier miljard in het derde kwartaal van 2018 is behaald. Door deze prestatie is de verkoopopbrengst in de eerste negen maanden in vergelijking met dezelfde periode in 2017 met 20 procent gestegen naar 9,9 miljard dollar.

Blijvende groei

Doorgaand op deze onafgebroken winstgroei heeft Turkish Airlines zijn nettowinst verdriedubbeld in de eerste negen maanden van 2018 en sloot deze periode af met een nettowinst van 755 miljoen dollar.

Toonaangevende maatschappij

Turkish Airlines Chairman van de Board en de Executive Committee, M. Ilker Ayci licht toe: “Met belangrijke investeringen, indrukwekkende groeicijfers en vele behaalde successen, blijven we onze toonaangevende positie in de internationale luchtvaartindustrie versterken. Als een van de grootste pronkstukken van het land zijn wij zeker dat deze groei ook zal aanhouden na de vestiging op ons nieuwe thuis, Istanbul Airport.”

 

 

Grootste netwerk ter wereld

Turkish Airlines positioneert zich als vooruitstrevende, internationale luchtvaart-maatschappij. De luchtvaartmaatschappij opereert vluchten naar 49 binnenlandse en 255 buitenlandse bestemmingen met een totaal van 304 bestemmingen in 122 landen. Bovendien zijn Freetown, Samarkand, Krasnodar en Moroni dit jaar toegevoegd aan het netwerk. De vloot van Turkish Airlines is een van de jongste en meest moderne ter wereld, en bestaat uit 329 toestellen. Dit zijn 217 narrow body, 92 wide body en 20 vrachttoestellen. Turkish Airlines investeert in de meest geavanceerde en klimaatvriendelijke, nieuwe generatie vliegtuigen om een vloot met een totaal van 475 toestellen te bereiken in 2023.

 

 

Vervoerscijfers

De vervoerscijfers laten zien dat, tijdens de eerste negen maanden van 2018, de totale bezettingsgraad steeg met 3,2 procentpunt naar 82 procent. Turkish Airlines vervoerde ongeveer 58 miljoen passagiers in deze periode. Volgens de International Air Transport Association (IATA) groeide de capaciteit en de vraag in de internationale luchtvaartsector met zes procent en zeven procent.

Turkish Cargo

Turkish Cargo sloot de periode van negen maanden van 2018 goed af met meer dan een miljoen ton aan vracht vervoerd te hebben, wat gelijk staat aan een groei van 25 procent in vergelijking met dezelfde periode in het voorgaande jaar. Ook de vrachtwinst steeg met 29 procent en bereikte 1,2 miljard dollar.

Istanbul Airport

Istanbul Airport werd geopend op de 95e verjaardag van de Republiek Turkije en is een van de belangrijkste mijlpalen ooit voor de Turkse luchtvaartindustrie en Turkish Airlines. De groei van Turkish Airlines zal versnellen op Istanbul Airport en een impuls betekenen voor de gehele luchtvaartsector. Deze grote investering zal Turkish Airlines de kans geven om verder te groeien en een leider te worden in de internationale luchtvaartsector door de passagierservaring te optimaliseren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.