Noorse Trysil breidt deze winter uit met speciale kindervoorzieningen

Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen, breidt haar voorzieningen nog verder uit. De focus ligt deze winter op de groei in faciliteiten voor kinderen en gezinnen. Zo openen er 2 nieuwe kinderpistes, wordt er een kinderlift toegevoegd en krijgt de Fun Ride nieuwe elementen. Deze voorzieningen komen bovenop de 75 kilometer aan afdalingen, langlaufloipes, wellness en diverse sneeuwactiviteiten die de regio rijk al is.

Nieuwe kindervoorzieningen

Deze winter breidt familievriendelijk Trysil haar voorzieningen voor kinderen uit. Er komen twee nieuwe kinderpistes, die gekoppeld worden aan de Oletrekket-lift en piste 16. Onderweg naar beneden zal mascotte Valle regelmatig om de hoek kijken. Een nieuwe kinderlift brengt de kleintjes van de parkeerplaats naar het Skihytta-restaurant. Daarnaast worden er aan de Fun Ride van Høyfjellssenteret nieuwe elementen toegevoegd. Het gebied heeft al drie kinderparken, kindvriendelijke hellingen en een eigen mascotte, die bij veel kinderactiviteiten van de partij is. Ook is er een kinderverblijf en dagopvang in Trysil aanwezig.

 

 

Grootste skiresort van Noorwegen

Als grootste skiresort van Noorwegen biedt Trysil iets voor elk type wintersporter. Naast de focus op gezinnen, richt het zich ook op de die-hard skiër en boarder. In totaal zijn er 67 pistes in een gebied van 75 kilometer. Er zijn 11 zwarte, 18 rode, 17 blauwe en 21 groene afdalingen. Voor de echte durfals is er de ‘Run 75’, een zwarte piste met een helling van 44%. In de vier sneeuwparken (twee groene, een blauwe en een rood/zwarte) kunnen zowel beginners als gevorderden hun hart ophalen. Ook wie andere sneeuwactiviteiten wil ondernemen zit hier goed. De regio biedt zo’n 100 kilometer aan langlaufloipes, maar je kunt hier ook sneeuwschoenwandelingen en een hondensledetocht of elandsafari maken. Na een lange dag op de pistes kun je terecht in de spa of het overdekte zwemparadijs, of kun je direct de après-ski in duiken. Met een beetje mazzel spot je op een heldere avond ook nog eens het noorderlicht.

 

 

Goed bereikbaar vanaf Oslo

Trysil is makkelijk te bereiken zonder dat je een (huur)auto nodig hebt. Vanuit Schiphol vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar het vliegveld van Oslo. Hier kun je direct overstappen op de directe buslijn die je in 2,5 uur naar Trysil brengt. Ter plekke is alles op loopafstand van elkaar.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.