Trysil: wintersporten voor beginners, diehards én gezinnen

Naast grootste skigebied is Trysil ook een van de meest diverse plekken om te wintersporten in Noorwegen. De 75 kilometer aan pistes zijn geschikt voor zowel beginners en diehards als de allerkleinsten. Maar ook wie liever niet (de hele dag) op de latten staat, is in Trysil aan het juiste adres: want met de spa’s, hondensledetochten, noorderlichtexpedities en verschillende zwemmogelijkheden zit er altijd wel iets voor je bij.

Direct de 67 verschillende pistes op

Trysil ligt in het oosten van Noorwegen, vlakbij de grens met Zweden. Midden in de natuur liggen de 67 pistes met een totale lengte van 75 kilometer. De moeilijkheidsgraden van de afdalingen zijn goed verdeeld: zo zijn er 11 zwarte, 18 rode, 17 blauwe en 21 groene pistes. Voor de avontuurlijke en doorgewinterde skiërs is er de ‘Run 75’, een zwarte piste met een hellingsgraad van maar liefst 40%. De 31 skiliften liggen vlak naast elkaar, zodat je zonder problemen je weg door het skigebied kan vinden.

 

 

Overnachten doe je in een van de vele ski-in/ski-out accommodaties: zo kun je na je ochtendkoffie gelijk de hoogte weer in. Of ski aan het einde van de dag juist direct richting je bed: avondskiën behoort hier namelijk ook tot de mogelijkheden! Je vindt in Trysil ook vier verschillende funparken: twee groene voor de jonge skiërs en beginners, een blauwe en een gecombineerde rode en zwarte optie.

Uitermate geschikt voor kinderen

Het grootste skigebied van Noorwegen is een walhalla voor gezinnen. Zo heeft Trysil zijn eigen mascotte, sneeuwpop Valle, die de vele speciale kinderactiviteiten vergezeld. De kids vervelen zich geen moment in een van de drie kinderparken en op de kindvriendelijke hellingen. Ook is er een kinderverblijf en dagopvang, zodat je zonder zorgen de piste op kan om zelf ook een tochtje te maken.

Ben je niet zo van het full-time skiën of wil je af en toe ook wat afwisseling in je dagelijkse wintersportroutine? Trysil is er voor ieder type wintersporter: zo ligt er in de regio zo’n 100 kilometer aan langlaufloipes binnen handbereik. Maar je kunt er ook voor kiezen om een hondensledetocht te maken, zelf te gaan sleeën of te gaan zwemmen. Duik aan het einde van de dag de spa, het overdekte zwemparadijs of de après-ski van het gezellige centrum in. En ga, wanneer het eenmaal donker is, mee met een tour om sterren te kijken. Met een beetje geluk spot je ook nog eens het noorderlicht!

Makkelijk te bereiken vanaf Oslo

Vanuit Amsterdam vlieg je al van €99 met KLM in 1,5 uur naar het vliegveld van Oslo Gardermoen. Vanaf daar is er een goede verbinding met de bus, die je in 2,5 uur naar Trysil brengt. In het skiresort heb je eigenlijk geen auto nodig: alles ligt zo dicht bij elkaar dat het prima te lopen is. Graag alles in één keer geregeld? Boek je wintersportvakantie inclusief vlucht en accommodatie bij TUI! Dat kan al vanaf €382 per persoon.Voor meer informatie over Trysil en de andere Noorse skigebieden kijk je op de website van Norway Home of Skiing.

 

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.