Curaçao daagt je uit om zelf de vibe te ervaren

Deze maand rolt het Curaçao Toeristen Bureau een wereldwijde branding campagne uit met de naam “Feel It For Yourself”. In Nederland zal deze campagne zichtbaarheid krijgen als de “Beleef het zelf”-campagne. De focus ligt hierbij op de rijke geschiedenis, de authentieke sfeer en het unieke scala aan bezienswaardigheden en activiteiten die er te zien en te doen zijn op het eiland. De campagne nodigt bezoekers uit om zelf op ontdekkingstocht te gaan om die veelzijdige vibe maximaal te kunnen ervaren.

In adembenemende advertenties, geïnspireerd op de zinderende schoonheid van het eiland, knallen de paarsblauwe kleurschakeringen van de zee en de oranje-roze gloed van de zonsondergang eruit. Het zijn opvallende elementen waarmee Curaçao zich onderscheidt van de rest van de regio en impact wil creëren in de markt.

De authentieke puurheid, de Europees aandoende architectuur en de mooie stranden, al dan niet verborgen in kleine baaien, geven Curaçao een geheel eigen karakter dat zowel avonturiers tot liefhebbers van het strand of geschiedenis en cultuur aantrekt. De slogan “Curaçao. Beleef het zelf,” brengt de belofte met zich mee dat elk type reiziger, onafhankelijk van ras of seksualiteit, welkom is om Curaçao op eigen wijze te ervaren en te ontdekken.

 

 

De internationale branding campagne komt voort uit een uitgebreid creatieproces waarbij het Curaçao Toeristen Bureau intensief samenwerkte met hun in New York gevestigde reclamebureau Catch New York. Om zo specifiek mogelijk de verschillende doelgroepen aan te spreken, werd er veel tijd geïnvesteerd in marktonderzoek, waarbij wereldwijd verschillende focusgroepen, experts en consumenten werden ondervraagd door middel van enquêtes en interviews. Om zoveel mogelijk regio’s te beslaan, bezocht het team Duitsland, Nederland, Canada, Brazilië en Colombia, om het gesprek aan te gaan met airline specialisten, tour operators, vertegenwoordigers van landen en hotels en consumenten. Na de analyse en het in kaart brengen van de input, gereflecteerd op verschillende Caribische reisthema’s, kwam het idee van vrijheid (“feeling free”) in alle markten consequent naar voren.

De bevolking van Curaçao bestaat in essentie uit een samensmelting van 55 verschillende nationaliteiten die samen wel vier talen delen. Iedereen wordt geaccepteerd, waardoor het kleine eiland zichzelf op de kaart heeft gezet als één van de meest liberale bestemmingen van het Caribisch gebied, waar ook LGBT reizigers zich welkom voelen.

 

 

Met het thema van vrijheid in het achterhoofd – vrij van zorgen, vrij van oordeel – ontstond de “Beleef het zelf” campagne. Omdat er geen eenzijdige manier is om Curaçao te beleven, kan elke reiziger er zijn of haar eigen invulling aan geven, waarbij het authentieke en onvergetelijke karakter van het eiland door iedereen omarmd zal worden.

In de nieuwe campagne is er bewust voor gekozen om af te wijken van het standaard Caribische plaatje met die mooie, maar eeuwige azuurblauwe zee. Het Toeristen Bureau lanceert een regenboog aan uitingen, nog kleurrijker dan de iconische gebouwen in down town Willemstad. In één advertentie is bijvoorbeeld een local breed lachend te zien terwijl hij trommelt onder het motto: “Je voelt het ritme.”

“Het is eindelijk zover: we kunnen de nieuwe branding campagne van Curaçao onthullen, eentje die perfect het levendige en authentieke karakter van het eiland personifieert,” vertelt Hugo Clarinda, Deputy Director van het Curaçao Toeristen Bureau. “De visuals die zijn gebruikt weerspiegelen niet alleen de bruisende energie van het eiland, maar stralen ook uit dat Curaçao een bestemming is die elk type reiziger met open armen verwelkomt.”

De nieuwe internationale campagne zal te zien zijn in Nederland, Duitsland, België, Colombia, Brazilië, Venezuela, het Caribisch gebied, Canada en de VS (met name in New York, Miami en Charlotte) evenals in andere markten die een directe verbinding met het eiland hebben. In Nederland is Bengelmedia verantwoordelijk voor de implementatie van de campagne.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.