De beste tips voor je bezoek aan Limburg

De zomer wilde deze keer maar geen plaats maken, maar de dalende temperaturen, de verkleurende Amerikaanse eik én de gevoerde jas die we vanochtend hebben moeten zoeken verraden het al: het is herfst aan het worden! En gelukkig maar, want de wisselende seizoenen maken Nederland tot Nederland!

Wie de herfst in geuren en kleuren wil ervaren doet er goed aan om op pad te gaan in Noord-Limburg. Want het bourgondische leven combineert perfect met de prachtige natuur die dit gebied rijk is.

Nationale Parken

Noord-Limburg kent twee nationale parken. De Groote Peel, dat op de grens van Limburg en Brabant ligt, is bekend om zijn onherbergzame landschappen, het turf en de knuppelbruggetjes die ervoor zorgen dat wandelaars droge voeten houden. Het is ook bekend van de dialectband Rowwen Hèze en de schrijver Toon Kortooms; echte ambassadeurs van de Peel. Het is prachtig wandelen in het gebied. En in de herfst is het in de Peel een komen en gaan van trekvogels die vele vogelliefhebbers aantrekken.Tussen de Maas en de Duitse grens ligt een langgerecht natuurgebied: Nationaal Park de Maasduinen. En ja, hier liggen dus echt duinen! Rivierduinen om specifieker te zijn, die opgeworpen zijn door de Maas. Het veelzijdige landschap is doorspekt met mooie vennen en uitgestrekt heideveld. Vaak wordt gezegd dat het er on-Nederlands mooi is.Samen met de herfst wordt ook het mountainbikeseizoen ingeluid. Tijd voor sportieve uitdagingen en modder. Een van de mooiste mountainbiketracks van Nederland ligt in de Limburgse Schadijkse Bossen. Daarnaast zijn er nog 9 andere bewegwijzerde routes te ontdekken in diezelfde regio.

 

 

Events van wereldformaat

Noord-Limburg heeft allerlei speciale herfstige uitjes te bieden in de komende maanden. Zo pakt Attractiepark Toverland in oktober weer flink uit met Halloween. De Halloween Nights, met verschillende ‘scare zones’ en wel 80 angstaanjagende characters jagen bezoekers de stuipen op het lijf.Voor wie graag wat relaxer de avond in gaat is er Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen. Internationale lichtkunstenaars stellen hun objecten op in de sfeervolle verlichte tuinen waareen mooie wandelroute langs voert. Overdag viert de Kasteeltuinen de afsluiting van het seizoen in de florale show Herfstig; met duizenden herfstbloeiers als chrysanten en calluna’s.

Zo zie je alles in Kasteeltuinen Arcen

Zo zie je alles

Limburgse spijs!

Limburgers houden van lekker eten en drinken. Ook in het herfstseizoen komen daarLimburgse specialiteiten aan te pas. Denk aan stoofperenvlaai, Limburgs Zoervleis, een typisch runderstoofpotje of Knien in ’t zoer; konijn met een zure saus op basis van azijn. Noord-Limburgse chefs geven er ieder een eigen draai aan. Ga het dus vooral proeven deze herfst,bijvoorbeeld in een van de sterrenrestaurants ‘Valuas’ of ‘Brienen aan de Maas’ of bij andere gastvrije uitspanningen zoals Parkhotel Horst, prachtig gelegen aan een meer, of Paviljoen Bleijenbeek, met uitzicht op de golfbaan.

 

 

Bij het Limburgse wild drink je een lekkere wijn ofeen bockbier. Hertog Jan, gelegen in het gezellige dorp Arcen, weet wel hoe dit gebrouwen moet worden! Er zijn rondleidingen te boeken inclusief een proeverij. In Venray en in Venlo liggen twee biercafés die een bezoek meer dan waard zijn: Goesting en De Klep. Bij De Klep bestel je ook een Venloosch Alt, een lokaal bier uit Venlo.

Overnachten op niveau

De herfst in Noord-Limburg is zo veelzijdig dat een weekend in een handomdraai gevuld is. Dat Noord-Limburg dan ook fijne overnachtingsadressen heeft, is een uitkomst. La Belle Meuse in Well is daar een voorbeeld van. Deze luxe B&B is in de running voor Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2018. Of boek een Tiny House op Droompark Maasduinen, compleet met Hottub en vuurplaats buiten. Ook overnachten in een kasteel kan, zoals bij Chateau de Raay in Baarlo of Chateau de Holtmühle in Tegelen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.