Nieuwe natuurwandelingen samen met de VVV Zuid-Limburg

Het project Buitenring Parkstad Limburg heeft samen met de VVV Zuid-Limburg drie nieuwe wandelroutes samengesteld. De nieuwe routes lopen door de plaatsen Amstenrade, Schinveld, Brunssum en Kerkrade. Samen met de al beschikbare wandelroutes in Nuth en Schinnen zijn er nu vier wandelroutes rond de Buitenring.

De aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg heeft gevolgen voor de natuur. Onvermijdelijk is dat er natuurgebieden verloren gaan. Vandaar dat het beschermen en behouden van natuur een belangrijk onderdeel binnen het project is. Voor de 38 ha. natuur die door de aanleg van de weg wordt aangetast, wordt 170 ha. nieuwe natuur aangelegd. De nieuwe wandelingen in de gemeenten Schinnen, Brunssum, Onderbanken en Kerkrade zijn routes die langs en door gebieden gaan waar nieuwe natuur vanuit het project Buitenring gerealiseerd is. De variëteit is groot: boomgaarden, weilanden, bossen, heide, poelen, enzovoorts.

 

 

De nieuwe natuurcompensatiegebieden worden veelal (direct) langs het tracé van de Buitenring aangelegd. Bij de aanleg van de weg wordt rekening gehouden met het leefgebied van verschillende (beschermde) diersoorten en planten. Zoveel mogelijk wordt aangesloten op bestaande natuurgebieden. Daar waar het kan, wordt ook het oude cultuurhistorische landschap in ere hersteld. In alle bij de Buitenring betrokken gemeenten heeft natuurcompensatie plaatsgevonden.

 

 

Gedeputeerde Eric Geurts (Provinciale Wegen, Toerisme) en Herman Wehkamp (coördinator VVV-Zuid Limburg) zijn enthousiast over deze nieuwe wandelroutes. Wehkamp: “De gebieden hebben een open karakter gekregen waardoor wandelaars worden uitgenodigd er gebruik van te maken”.

Geurts vult aan: “ Parkstad wordt dankzij de Buitenring nu nog toegankelijker en aantrekkelijker. Door deze mooie wandelroutes bieden we zowel inwoners als toeristen een kijkje in de nieuwe natuur”. Meer informatie over de Buitenring-wandelroutes of wandelen in Zuid-Limburg in het algemeen is te vinden op de website. De routes zelf zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels of de overige VVV-punten in Parkstad Limburg.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.