Neem een kijkje in het depot van de grootste fotocollectie van Nederland!

Altijd al eens een kijkje willen nemen in het depot van de grootste fotocollectie van Nederland? Het Nationaal Archief bewaart ruim 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 175 jaar. Een klein deel van deze omvangrijke collectie is te zien in de tentoonstelling Face to Face Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland.

De tentoonstelling Face to Face, portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland in het Nationaal Archief in Den Haag. Foto Bart Hoogveld

In de tentoonstelling zijn originele en iconische portretfoto’s te zien van spraakmakende personen als Winston Churchill, Nelson Mandela en Margaret Thatcher en stijliconen als Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. Fotospecialist Elwin Hendrikse vertelt tijdens deze exclusieve rondleiding over het selectieproces van de portretfoto’s en laat in het fotodepot nog meer prachtige foto’s zien. Aansluitend kun je de tentoonstelling bezoeken en is er tijd voor een borrel.

 

 

Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Ontdek in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar delen, samen een verhaal vertellen. Laat je meeslepen door unieke portretfoto’s die in verrassende en spannende combinaties worden getoond.


De audioverhalen zijn geschreven en ingesproken door televisiemaker Wilfried de Jong, stadsdichter van Tilburg Onias Landveld en AudioCollectief SCHIK. In deze bijzondere verhalen geven de auteurs hun interpretatie van de verhalen achter de portretfoto’s.

 

 

Vrijdag 5 oktober van 15.00 – 16:30 uur
Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag
Kosten: € 10,- (inclusief entree Face to Face en koffie/thee)

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.