Fotomuseum Den Haag toont bioscoopfilm Generation Wealth

Fotomuseum Den Haag toont ter gelegenheid van de tentoonstelling Generation Wealth (te zien vanaf 15 september 2018) de nieuwste gelijknamige documentaire van Lauren Greenfield. De film, die in januari 2018 de première beleefde op het prestigieuze Sundance Film Festival in Utah, draait sinds juli in de VS en de UK in de bioscopen. Voor de gehele Benelux is Generation Wealth exclusief te zien in Fotomuseum Den Haag.

De ruim 1,5 uur durende intense documentaire over het brandende verlangen naar rijkdom en weelde, wordt doorlopend vertoond in een speciaal ingerichte filmzaal in het museum. Directeur Benno Tempel: “Generation Wealth is een indrukwekkende documentaire die terecht lovende recensies heeft gekregen. Het is een mooie aanvulling op de tentoonstelling en we zijn daarom trots dat we nu de tentoonstelling en de bioscoopfilm als tweeluik in ons museum kunnen aanbieden”.

 

 

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’ en portretteert over de gehele wereld zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen. Met de film Generation Wealth maakt zij de balans op van haar onderzoek naar de uitwassen van de American Dream en het brandende verlangen naar meer. Ze keert terug naar de mensen die zij de afgelopen 25 jaar portretteerde en legt hun vaak aangrijpende levensverhalen vast. Het resultaat is zowel het verslag van een zeer persoonlijke reis als een schokkende getuigenis van een cultuur die doordrenkt is van materialisme, narcisme en hebzucht en de prijs die men daarvoor betaalt. In de woorden van The New York Times: “[Greenfield] brengt de wijd uiteenlopende, verontrustende onderwerpen die de film behandelt samen alvorens een conclusie te trekken waar ze eigenlijk al de hele tijd naar toewerkte: liefde is belangrijker dan geld.”

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.