Grote groei toerisme Duitsland in eerste halfjaar 2018

Vakantieregio’s in Duitsland hebben in het eerste halfjaar van 2018 bijzonder geprofiteerd van de groei van het inkomende toerisme. Dat blijkt uit gedetailleerde overnachtingscijfers van het Statistische Bundesamt.

Van januari t/m juni 2018 werden er 38,6 miljoen internationale overnachtingen geboekt in accommodaties met minimaal 10 bedden. Dat komt neer op een stijging van 4,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Procentueel was de stijging van het incoming-toerisme het grootst in Brandenburg (plus 13 procent), Saksen (plus 12 procent), Beieren en Mecklenburg-Vorpommern (plus 8 procent), Sleeswijk-Holstein en Hessen (elk plus 7 procent).

De natuur van Duitsland

De natuur van Duitsland

“Het voorseizoen is de ideale periode voor een korte vakantie. Toen was het al prachtig weer. Dat heeft de toenemende populariteit van Duitsland als vakantiebestemming een extra impuls gegeven. Daarvan heeft met name de incoming-balans van de noordelijke en oostelijke deelstaten geprofiteerd”, aldus Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Incoming-markt Europa: met name groei in oosten en zuidoosten

Meer dan 60 procent van de 1,7 miljoen extra buitenlandse overnachtingen in het eerste halfjaar is afkomstig uit de Europese landen. Nederland is de belangrijkste markt voor het Duitse incoming-toerisme. Met een toename van 1,8 procent in de eerste 6 maanden van het jaar laat deze markt een stijgende lijn zien. De grootste stijgers zijn

 

 

Duitsland heeft voor Nederlanders

Duitsland blijft voor Nederlanders populair, mede dankzij de nabijheid, de gastvrijheid en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van het vakantieland Duitsland”, aldus Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. Met thema’s als ‘Actieve vakanties’, ‘Gezinsvakanties’, ‘Stedentrips’, ‘Kerstmarkten’ en ‘Wintersport’ wil het Duits Verkeersbureau dit jaar de positionering van Duitsland als veelzijdige reisbestemming verder versterken.

 

 

Daarnaast wijdt het Duits Verkeersbureau een speciaal themajaar aan de Duitse keuken. Duitsland telt sinds eind 2017 maar liefst 300 sterrenrestaurants, meer dan ooit tevoren. Met 11 driesterrenzaken neemt Duitsland na Frankrijk inmiddels de 2e plaats in binnen de culinaire top van Europa. Wat het land als culinaire bestemming verder uniek maakt, is de regionale verscheidenheid. Die weerspiegelt zich in een grote rijkdom aan traditionele lokale gerechten en streekproducten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.