5 romantische vakantie-ideeën in Tunesië inclusief boutique hotels

Toe aan een romantische vakantie met z’n tweeën? Laat je inspireren door deze 5 vakantie-ideeën in bekende en minder bekende plaatsen in Tunesië. En kies uit charmante maison d’hôtes, boutique hotels of een eco-vriendelijke boerderij als verrassend slaapadres.

Sidi Bou Said: blauwwit sprookje

Met stip op nummer 1: het blauwwitte dorpje Sidi Bou Saïd. Een sprookjesachtige verschijning op zo’n 20 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tunis. De plaats is tegen de helling van een heuvel gebouwd van waaraf je de mooiste zonsondergangen ziet. Maak een wandeling door de oude straatjes, langs de witte huizen met blauwe deuren en eindig op historische grond: die van het beroemde Café des Nattes.

 

 

Dar Souad La Marsa in La Marsa als slaapadres

Niet ver van Sidi Bou Said ligt Dar Souad La Marsa, een prachtig mooie en kleurrijke Maison d’Hôtes in Tunesische stijl. Vlakbij het strand, maar ook met een relaxt zwembad, tuin en terras. Deze accommodatie is gemaakt voor stellen die een intieme plek zoeken met veel persoonlijke aandacht. Het heeft vijf kamers voor twee personen om uit te kiezen.

 

 

Tunis: cultuur, soeks en romantisch eten

Veel cultuur, de medina, de leukste soeks, het wereldvermaarde museum Le Bardo en het oude Carthago. De 3500 jaar oude hoofdstad Tunis heeft genoeg in petto voor wie met z’n tweeën strand graag mixt met een citytrip. Reserveer, na een tour door de medina, een tafeltje voor twee bij Le Dar El Jeld, een hotel & spa in het hart van dezelfde medina met een restaurant waar ze ‘cuisine traditionnelle’ serveren in een indrukwekkend interieur.

Hotel Villa Didon bij Carthago als slaapadres

Kies voor Villa Didon bij de oude stad Carthago. Een uiterst charmant en trendy design boutique hotel met luxe spa en uitstekend restaurant. Gelegen boven op de heuvel van Byrsa met zicht op de Golf van Tunis en de oude Punische haven bij Carthago. Aan de bar zitten kan ook, met verfijnde hapjes en easy listening muziek of beats van dj’s die er vaak draaien.

Tozeur: oasedorpen en design

Neem je geliefde mee naar een dadelpalmoase en wandel of rijdt (op een ezel, kameel of in een koets, net waar je zin in hebt) samen door een wereld met honderdduizenden dadelpalmen. Het kan nabij de stad Tozeur, ook bekend van het bijzondere Sjot el-Djerid zoutmeer. Combineer het met het andere oasedorp Tamerza dat ook een waterval in de woestijn heeft. Om daarna bij te komen in de spa of in het restaurant van Tamerza Palace met bijvoorbeeld een intiem Berbers diner geserveerd in een tent of een 1001 Candlelight dinner.

Dar Hi Life als slaapadres

Het Tamerza Palace is een zeer aangenaam adres om te verblijven, maar wie net iets meer design wenst, kijkt bij Dar Hi Life in de plaats Nefta, niet ver van Tozeur. Een hotel met een wonderlijke bouw, slechts 18 kamers, omringd door de verbluffende omgeving van de woestijn en oases. Ook met zwembad, een traditionele hammam en yogalessen.

Hammamet: strand, spa en luieren

Als je zin hebt in een lekkere luiervakantie met z’n tweeën, dan is de badplaats Hammamet een goede optie. Hammamet heeft de mooiste zandstranden, volop watersportmogelijkheden en veel restaurants en cafés om uit te kiezen net als souks en winkels. Daarnaast is een spa met traditionele Thalassotherapie voor een paar relaxuurtjes zo gevonden, zoals het Radisson Blu Rhea Thalasso & Spa.

MUSES boutique hotel als slaapadres

In Hammamet zelf hotels en resorts te kust en te keur, maar wil je net iets anders en weg van de soms toeristische drukte, check dan MUSES-Hammamet. Een nieuw boutique hotel even buiten Hammamet. Muses heeft 5 luxe kamers met ieder een eigen thema gebaseerd op de Griekse mythologie, de muzes. Ook met zwembad, tennisbaan en sauna.

Zaghouan: weidsheid van de natuur en eco-resort

Het mooie dorp Zaghouan bij het nationale park Djebel Zaghouan ligt zo’n 35 km rijden vanaf de kust bij Hammamet en 50 km vanaf Tunis. Dit is de plek van uitgestrekte landschappen, het antieke Ziqua (zoals de Romeinen de plaats ooit noemden) en beroemde mineraalwaterbronnen. In de stad zelf ontdek je steile straten, kleine pleinen en de mooiste uitzichten. Outdoorfans kunnen wandelen, klimmen en afdalen in grotten.

Dar Zaghouane als eco slaapadres

Dar Zaghouan is de eerste eco-vriendelijke boerderij /bed & breakfast in Tunesië. Een charmante, ecologische accommodatie op het platteland met suites, chalets en kamers voor 50 gasten. Omringd door tuinen, de bergen en met een organic restaurant waar de lokale cuisine en vegetarische gerechten op het menu staan. Uiteraard ontbreken hammam en spa niet!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.