Verwen jezelf met thalassotherapie in Tunesië

Tunesië is ná Frankrijk het land met de meeste thalassospa’s ter wereld. Harmke logeerde in drie super-de-luxe resorts met thalassospa in dit zonnige en gastvrije Noord-Afrikaanse land.

Thalasso

Wat is thalassotherapie? Thalassotherapie maakt op allerlei manieren gebruik van de heilzame eigenschappen van de zee. Zeewater maar ook algen bevatten zouten en mineralen die goed zijn voor je huid en de bloedsomloop. Het woord thalasso is afgeleid van het Griekse woord voor zee. In Tunesië verbleef ik in drie tophotels met thalassospa, op Djerba en in Hammamet.

 

 

1. Radisson Blu Djerba

Djerba is een palmenrijk eiland aan de zuidoostkust van Tunesië. Hier ligt Radisson Blu Djerba, een fraai hotel met immens hoge lobby. Mijn kamer is zeer comfortabel en het dinerbuffet bestaat uit louter biologische producten. En dan die spa! Die telt maar liefst zestig behandelkamers. Er wordt gewerkt met merken als Thalgo en La Prairie. Het spamenu gaat van thalasso tot ayurveda. Ik ben hier voor de thalasso. Zo zwem ik in een zwembad met zeewater voor een gavere huid en krijg ik een massage met sinaasappelolie. Wel vraag ik de masseuse om meer druk. Voelde het eerst als aaien, nu voert ze de druk zo op dat het pijn doet. Wél met het gewenste effect, want de ‘knopen’ in mijn spieren lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen! www.radissonblu.com/resort-djerba

 

 

2. Hasdrubal Prestige

Vijfsterrenresort Hasdrubal Prestige ligt aan een van de mooiste stranden van Djerba. Mijn suite is ruim honderd vierkante meter groot. Omdat het hotel in een hoefijzervorm is gebouwd, voelt het toch intiem. Alle kamers kijken op zee en op de buitenzwembaden tussen het groen. Centre des Trois Eaux heet de spa, die draait om zee- en bronwater. Discreet smeert de sympathieke masseur me in met een warme algenmix. Want hoewel Tunesië een moslimland is, blijkt het niet ongewoon te zijn dat mannen ook vrouwen behandelen en omgekeerd, al kun je van tevoren natuurlijk je voorkeur aangeven. Daarna word ik als een soort cadeautje in folie verpakt en mag ik 25 minuten dobberen in een bad met warm zeewater. In de relaxruimte volgt een muntthee en dan krijg ik een stevige relaxmassage. Het is niet het enige waar ik bij Hasdrubal van geniet. De keuken is namelijk geweldig! Buiten tussen de palmen lunch ik met een verrukkelijke salade, gevolgd door koffie met zoete lekkernijen. www.hasdrubal-thalassa.com

3. Radisson Blue Hammamet

Hammamet is een kustplaatsje in de buurt van Tunis en staat bekend om de vele jasmijn. Ik logeer hier in het Radisson Blu Hammamet. Dit hotel heeft een thalassospa én een hammam, en werkt met merken als Algotherme en Thémaé Paris. Na aankomst meld ik me meteen bij de hammam voor een peeling. Erg prettig. Vervolgens poedel ik in een zwembad met wederom warm zeewater. Daarna onderga ik een heerlijke massage met geurige jasmijnolie door een zeer kundige masseuse. In de relaxruimte maak de balans op van de reis. Mijn huid voelt zijdezacht, ik voel me volledig ontspannen, alleen heb ik mijn gewicht de afgelopen dagen schromelijk verwaarloosd. Het overvloedige eten in Tunesië is gevaarlijk lekker… www.radissonblu.com/resort-hammamet

TIP: slapen in een dar: Een dar is een traditioneel woonhuis omgetoverd tot logeeradres.

1. Dar Bibine

Dar Bibine op het eiland Djerba is een mix van authentiek en modern, met meubels van Philippe Starck en Verner Panton. De dar is het woonhuis van het Waalse echtpaar Gérard en Isabelle. Dar Bibine heeft een klein zwembad en een hamam. Er zijn vier gastenvertrekken. Ik logeer in de Sahara-kamer. Op de muur is een tekening van bedoeïenen aangebracht en als ik ’s nachts het licht uitdoe, verschijnen er op het plafond sterretjes alsof ik in de woestijn slaap. En dan het eten! Het diner dat Gérard en Isabel op tafel toveren is onovertroffen. www.darbibine.com 


2. Dar Fatma

Dar Fatma ligt verscholen in een rustig straatje in Sidi Bou Saïd, het kunstenaarsdop met de blauwe poorten. Dar Fatma telt zeven kamers met strak en modern design. Details als keramische wandlampen zorgen echter voor een authentiek Tunesische sfeer. Er is een dakterras met cactussen en een zwembad. Vanaf daar kijk ik uit over de baai van Tunis. www.darfatma.com

3. Dar Marsa Cubes

Deze bijzondere dar is gevestigd in een groot herenhuis in Tunis en kenmerkt zich door de vele details uit vervlogen tijden, zoals de keramische tegeltjes in de serre. Het huis werd gebouwd door de bekende Tunesische architect Kakoube. De drie suites en twee kamers bieden alle moderne comfort. Lunchen kan bij mooi weer op het grote buitenterras. De dar ligt niet ver van de chique wijk La Marsa in de hoofdstad Tunis. www.dar-marsa-cubes.com

Meer informatie: www.ontdektunesie.nl

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

 

 

Comments are closed.