Laatste team duurzaam op weg naar de finale

Al sinds de start van de eneloop ambassadors’ tour op 22 juni 2018, bundelen twaalf avontuurlijke duo’s hun energie om een duurzame eneloop-batterij door Europa te laten toeren. Elk team heeft exact één week om de estafettebatterij door te geven aan het volgende team op een afgesproken locatie. Op 14 september 2018 eindigt het laatste team in Italië. Na het fysieke avontuur nemen de deelnemers het online tegen elkaar op in de grote finale van 18 t.e.m. 25 september, met een reischeque van 2.500 euro als inzet.

Herlaadbaar batterijenmerk eneloop riep de ambassadors’ tour in het leven om aandacht te vestigen op het welzijn van onze planeet en haar bewoners. Het gemeenschappelijke doel van de twaalf teams is om zoveel mogelijk volgers te verzamelen op de gezamenlijke Facebookpagina van de eneloop ambassadors’ tour. Want voor elke volger, schenkt eneloop één euro aan de goede doelen ‘Aktionsgemeinschaft Artenschutz (Action Campaign for Endangered Species)’ en ‘Cheetah Conservation Fund’ die zich inzetten voor bedreigde dieren zoals cheeta’s en zeeschildpadden – met een maximum van 21.000 euro.

 

 

Ambassadeurs op groene energie

Tijdens de tocht moeten de teams hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden door bijvoorbeeld te stappen, fietsen of liften. De Estse BACKPACK GALS geven de batterij morgen door aan de laatste ambassadeurs van het Italiaanse team TORTELLI, dat van 7 tot 14 september 325 kilometer zal liften tussen Konstanz (Duitsland) en Como (Italië). Ze werden voorgegaan door de teams SAIL4SUSTAINABILITY (Estland), ASAPGUYS (Italië), LOST IN COMPASS (Litouwen), YOUNG FOLKS (Letland), HAN DUO (Estland), OMAIT (Italië), SUSTAINABLY SASSY (Finland/Venezuela), WOANDERS (Letland/Litouwen), KOSEN RUFU (Italië) en POLISHING THE WORLD (Polen/Mexico).

 

 

Online finale van 18 t.e.m. 25 september

De grote finale tussen de verschillende teams start op woensdag 18 september 2018. Die eindbattle wordt online uitgevochten op de officiële campagnewebsite: elk team laadt er een video op waarin ze hun avontuur en ambitie in beeld brengen. Tot en met woensdag 25 september kan iedereen stemmen op zijn favoriete filmpje. De teamvideo met de meeste stemmen wordt beloond met een reischeque ter waarde van 2.500 euro.

Eindevent in Berlijn op 29 september

Op zaterdag 29 september 2018 overhandigt eneloop de prijs en donatie officieel aan de respectievelijke winnaars en goede doelen, die daar ook aanwezig zullen zijn. De overhandiging vindt plaats in de MediaMarkt in Gropiusstadt (Johannisthaler Chaussee 309, 12351 Berlijn), waar bovendien een salespromotie loopt voor alle consumenten op eneloop-batterijen en -opladers. Het volledige avontuur wordt live gedeeld op www.facebook.com/eneloopambassadorstour.

Beperkte editie ‘tones botanic’-batterijen

Om meer aandacht te vestigen op dit groene avontuur, lanceerde eneloop een speciale editie AA- en AAA-batterijen in botanische tinten. Deze ‘eneloop tones botanic’-batterijen zijn zowel online te koop als in de Europese winkelpunten, in beperkte oplage. Fans van de eneloop ambassadors’ tour worden extra verwend met kortingen, promoties en wedstrijden via de Facebookpagina en in de winkels.

Meer informatie over de deelnemers, routes en goede doelen staat te lezen op de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.