Programma Opening Culturele Seizoen van TENT Rotterdam

De opening van het culturele seizoen bij kunstplatform TENT, wordt dit jaar gevierd met een uitgebreid programma aan meerdaagse festiviteiten. Het seizoen opent op donderdag 27 september met de opening van de solo tentoonstelling Only Weeds Emerge, van Rotterdams-Australische kunstenaar Pilar Mata Dupont. Vrijdag 28 september presenteert TENT een dubbele primeur: de opening van tentoonstelling Who do you think you are?, samengesteld door de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke, en de allereerste showcase van haar gloednieuwe album Underneath the Surface in de Arminius.

Zondag 30 september, de laatste dag van de Opening van het Culturele Seizoen, presenteren Sabrina Starke en het HipHopHuis in TENT het evenement Beats, Battles & Biographies. Een uitwisseling tussen mensen, culturen en continenten, verpakt in een dance battle.

 

Lees ook dit artikel: Pilar Mata Dupont in TENT

 

In dit nieuwe seizoen laat TENT zien hoe het zich met actuele maatschappelijke en culturele thema’s verbindt. “We bieden een prominent platform aan beeldende kunstenaars en omarmen tegelijkertijd de samenwerking met makers en stemmen uit het culturele veld”, zegt artistiek leider Anke Bangma. In het project van Sabrina Starke resulteert dit in levendige culturele en artistieke crossconnecties, met muziek, dans, literatuur en straatcultuur. “Het vertellen van verhalen door bijzondere gasten en het bieden van ruimte voor publiek vormt een rode draad. Een manier om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen die betekenisvol zijn voor de samenleving van vandaag.”

 

 

Only Weeds Emerge

In haar eerste solotentoonstelling in Nederland presenteert Pilar Mata Dupont drie monumentale video-installaties, waaronder een panorama van 15 meter breed. De werken verbeelden de sluimerende aanwezigheid van koloniale erfenissen in de cultuur en natuur van vandaag. Invasieve planten, slapende zaden, de rode aarde van West- Australië en een tapdanser spelen daarbij de hoofdrol. Mata Dupont laat onder meer zien hoe in een landschap Europese en Aboriginal relaties tot de natuur tegen elkaar schuren. In haar nieuwste werk reflecteert zij met beelden van de zadenbank en botanische tuinen in Londen op de natuur van de toekomst, waarvoor in het verleden het zaad werd geplant.

Who do you think you are?

Tentoonstelling met Brian Elstak, Dorota Grabkowska, Antonio Jose Guzman, Charl Landvreugd, Jasper Niens, Mickael Martins Afonso & Caroline Escaffre-Faure, Sandim Mendes, Sara Nuytemans, Kevin Osepa, Rasheed Vlijter

Als pendant van haar nieuwe muziekalbum Underneath the Surface realiseerde singer-songwriter Sabrina Starke samen met Charl Landvreugd de groepstentoonstelling Who do you think you are? Zij nodigde 11 beeldend kunstenaars uit om nieuw en bestaand werk te presenteren rondom de vele dimensies van identiteit. In samenwerking met diverse externe partijen zoals schrijfster Christine Otten, Concrete Blossom, Music Matters en het Hiphophuis ontwikkelde Starke een cross-disciplinair publieksprogramma waarin publiek en de next generation creatieveling worden uitgenodigd te ervaren hoe makers van nu uit verschillende culturele achtergronden inspiratie putten. Starke liet kunstenaar-ontwerper Jasper Niens onder de titel ‘Under the Mango Tree’ een ontmoetingsplek ontwerpen, geïnspireerd door de manier waarop Afrikaanse gemeenschappen onder de mangoboom samenkwamen om alles te bespreken wat hen gezamenlijk aangaat.

Volledige programma Opening Culturele Seizoen TENT

Donderdag 27 september

Opening tentoonstelling Only Weeds Emerge van Pilar Mata Dupont

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Toegang gratis

Vrijdag 28 september

Showcase Album release Sabrina Starke Underneath the Surface

Tijd: 18.30 – 20.00 uur

Arminius Rotterdam, Museumpark 3

VVK: €15,00

a het optreden volgt een feestelijke optocht met bazuinorkest van Arminius naar TENT.

Opening groepstentoonstelling Who do you think you are? geïnitieerd door Sabrina Starke

Tijd: 20.15-22.00 uur

Toegang gratis

Zaterdag 29 september

Neem een loopje met …| Sabrina Starke

Rondleiding tentoonstelling & akoestisch optreden

Tijd: 14.00-15.30 uur

Toegang gratis

Zondag 30 september

Event: Sabrina Starke X Hiphophuis: Beat, Battles & Biographies

Tijd: 14.00-16.00 uur, inloop 13.00 uur.

Toegang gratis.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.