7 accommodaties om helemaal tot rust te komen

Vakanties zijn de ideale gelegenheid om aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen en geestelijk en lichamelijk even helemaal bij te komen. Recent onderzoek van Booking.com toont aan dat zelfs meer dan de helft van de wereldreizigers (57%) op vakantie wil om zijn of haar geestelijke gezondheid te verbeteren. Veel reizigers dromen van vakanties op afgelegen plekken om even helemaal off-the-grid te zijn, weg van de buzz. Met de overdaad aan technologie wordt het echter steeds moeilijker om de knop helemaal om te zetten en jezelf te onttrekken aan alle drukte.

43% van de reizigers geeft aan dat je jezelf het beste kunt vinden door te verdwalen op reis. Echter, de angst dat men de taal niet begrijpt (28%) en het missen van de gemakken van thuis (22%) zijn redenen voor reizigers om niet uit hun comfortzone te komen. Bijna de helft van alle reizigers (44%) wil graag een grenzeloze reiziger zijn: iemand die alles uit zijn of haar reis haalt, het onbekende omarmt en niet bang is om grenzen te verleggen. Daarnaast kiest twee derde van de reizigers (66%) het liefst voor een afgelegen bestemming.

Speciaal voor de reizigers die heel eventjes compleet van de radar willen verdwijnen heeft Booking.com een aantal fantastische accommodaties, ver weg van de bewoonde wereld, op een rijtje gezet.

 

 

Kaga, Japan

Reis voor de ultieme rustgevende vakantie af naar de bergstad Kaga in Japan. Met een verblijf in Tachibana Shikitei ben je ver verwijderd van alle dagelijkse buzz én lever je niet in op comfort en luxe! Laat je heerlijk in de watten leggen met een massage, ontspan in een van de vele onsen (natuurlijke warmwaterbronnen) en geniet van het uitgestrekte landschap vol rijstvelden.

 

 

Emerald Lake, Canada

Droom jij net zoals vele andere reizigers (45% van de respondenten) van ongerepte natuur tijdens je vakantie? Dan is de Emerald Lake Lodge aan het betoverende Emerald Lake in Canada de perfecte plek! Geniet vanuit je hot tub van het spectaculaire uitzicht, kom tot rust bij een knapperend haardvuur of maak een wandeling door het prachtige natuurlandschap.

Torres del Paine National Park, Chili

Tierra Patagonia Hotel & Spa is de perfecte plek om los te komen van je smartphone en opnieuw in contact te komen met jezelf. Het hotel ligt aan het Sarmiento-meer en biedt een prachtig uitzicht over het Nationaal Park Torres del Paine. Kom helemaal bij met een bezoekje aan de luxe spa of verken met een lokale gids het Chileense landschap. Bijna een derde van de reizigers (30%) hoopt tijdens de vakantie een compleet andere omgeving te zien dan de eigen leefomgeving; dat is hier zeker mogelijk!

Arabische woestijn, VAE

Het onderzoek toont aan dat 27% van de wereldreizigers dagdroomt van een plek waar ze helemaal afgezonderd zijn van de rest van de wereld. En wat is er nu meer afgelegen dan een verblijf in het hart van de Arabische woestijn? Je overnacht in het Anantara Qasr al Sarab Desert Resort , een woestijnkasteel met een adembenemend uitzicht. Een luxueuze kamer met dompelbad, de beste restaurants binnen handbereik en een spa: wie had gedacht dat er zo ver van de bewoonde wereld zoveel luxe kon zijn!

San Juangebergte, VS

Weggestopt in een klein stadje in de Rocky Mountains van Colorado ligt het exclusieve resort Dunton Hot Springs. Het is een plek vol tegenstellingen; van gezellige blokhutten tot een saloon, van wandelpaden en watervallen tot ontspannende massages en warmwaterbaden. Op deze plek ontbreekt het je nergens aan!

De bossen van Harad, Zweden

Reizigers die écht he-le-maal off the grid willen, kunnen verblijven in de goed verstopte boomhutten van Treehotel in de bossen van Harad, Zweden. Deze milieuvriendelijke bestemming is vooral geschikt voor reizigers die zich, net als 21% van de respondenten, tijdens hun vakantie fysiek willen inspannen. Zo kun je wandelen, kajakken, fietsen en ijsvissen. Na een actieve dag kun je je honger stillen met een uitzonderlijke dinerervaring op tien meter hoogte.

Mary River Wetlands, Australië

Wildman Wilderness Lodge ligt in de Mary River Wetlands en biedt een luxe toevluchtsoord met een stijlvolle eco-lodge in een safaritent. Meer dan een derde van de reizigers (35%) wil de lokale cultuur ervaren, dat is hier volop mogelijk! Naast excursies om het wildleven te bewonderen kun je lokale delicatessen zoals barramundi en buffel uitproberen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.