De mooiste omgevingen waar je deze zomer naartoe kunt gaan

Vind je het ook eigenlijk zonde om met dit mooie weer het land te verlaten? We geven je groot gelijk. Ons land heeft prachtige omgevingen waar je perfect een vakantie door kan brengen. Samen met BungalowSpecials hebben wij de mooiste omgevingen in Nederland op een rij gezet waar je deze zomer nog naartoe kunt gaan.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit park ligt op de grens van Friesland en Overijssel en is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Met een rijk aan plant- en diersoorten ervaar je hier keer op keer een wisselend landschap. Ook is het een landschap waar vroeg veel turf gewonnen werd. Wanneer je hier naartoe gaat beleef je alle rust en ruimte die je wil hebben tijdens een ontspannen vakantie. Daarnaast is het een aanrader om een bootje te huren en een dagje te gaan varen in Giethoorn.

 

Lees ook dit artikel: Spot de mooiste vogelspot-spots

 

De Limburgse heuvels

Het is natuurlijk perfect wandel- en fietsweer. En in plaats van richting Duitsland te gaan, is het ook gewoon mogelijk om jezelf uit te dagen met het heuvelachtige Limburg. Daarnaast kent Limburg prachtige kastelen en hartstikke gezellige steden. Drink bijvoorbeeld een drankje op het Vrijthof in Maastricht of ga even winkelen in Roermond. En mocht je dan toch nog een beetje buitenland willen, kan je altijd het drielandenpunt nog opzoeken.

Het heuvelachtige Limburgse landschap

Het heuvelachtige Limburgse landschap

Utrechtse Heuvelrug

Hoewel de provincie vaak gerelateerd wordt met de drukte op de snelwegen en de grotere steden, is er ook genoeg natuur te vinden in de omgeving. Zo is Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug een echte aanrader om eens te bezoeken. Deze regio is rijk aan cultuur en er zijn genoeg dingen te ontdekken. Van vorstelijk lunchen op een landgoed of kasteel tot het Nationaal Militair Museum op Park Vliegbasis in Soesterberg. Aan activiteiten geen tekort en dat allemaal in combinatie met de mooiste wandel- en fietsroutes door het park en de omliggende pittoreske dorpjes.

Overijsselse Vechtdal

Het Overijsselse Vechtdal is ideaal voor mensen die ervan houden hun hengeltje uit te gooien of met het gezin lekker willen gaan picknicken. Ook is het de perfecte bestemming om midden in de natuur te gaan kanoën. Daarnaast heeft het Overijsselse Vechtdal vijf zogeheten Anjerpunten. Deze punten vertellen het verhaal over een plaats in relatie tot de rivier De Vecht en haar omgeving. Ideaal om tijdens een vakantie te ontdekken dus.

 

 

Friesland

Deze provincie heeft natuurlijk een eigen cultuurtje, maar ook een o zo mooi rijk aan natuur. Daarnaast is het een schatkist aan knusse en historische dorpjes en steden. En kan er volop gevaren worden op de Friese meren. Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld de Elfstedentocht te gaan fietsen tijdens de vakantie?

Dus mocht je besloten hebben om lekker in Nederland te blijven dit jaar, dan zijn bovenstaande vakantiebestemmingen echte aanraders. Hoewel de accommodaties schaarser worden, is het aldus BungalowSpecials nog steeds prima mogelijk om last minute een vakantiehuisje te boeken. Wat wordt jouw bestemming in augustus?

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.