Alles in voorbereiding voor de ideale gezinsvakantie in de Dominicaanse Republiek

Leve de vakantie! Binnenkort is het eindelijk vakantie, de meest verwachte periode van het jaar, en een uitgelezen kans om zorgeloos tijd door te brengen met alle gezinsleden. Het is een uiterst geschikte periode om niet-alledaagse dingen met elkaar te delen, zoals activiteiten in open lucht op maat van ieder individu.

Zo zijn er paradijselijke stranden waarlangs u kunt wandelen, uitrusten of de golven uitdagen. Het aanbod wordt vervolledigd met de beste hotelresorts en de meest fenomenale golfterreinen van de Caraïben. De prachtige natuur is alomtegenwoordig met mooie bergketens waarin talrijke rivieren stromen en waar watervallen u tot avontuur uitnodigen, evenals grandioze natuurparken, tropische wouden of adembenemend mooie duinen. Bovendien mag de Dominicaanse Republiek trots zijn op haar luisterrijke historische erfenis zodat u ook nog eens in de tijd kunt reizen of dansen op heerlijke Caraïbische ritmes. Hieronder volgt een overzicht van de meest interessante activiteiten voor deze zomer.

 

 

Santo Domingo

De hoofdstad van het eiland is officieel erkend als “Cultureel Werelderfgoed”. Ze heeft haar pracht en praal uit de koloniale periode perfect bewaard en daarnaast een meer moderne en kosmopolitische zone ontwikkeld. U kunt hier genieten van uitstekende musea, een smakelijke gastronomie, uitstappen op ieders maat en voor alle leeftijden. Niet te vergeten: er is een bruisend nachtleven.

Geplande activiteiten

Iedere vrijdag en zaterdag vindt vanaf 20:00 een spektakel plaats, met folkloristische muziek en dans, voor het vermaak van jong en oud. Plaats: Plaza España, koloniaal stadsdeel.

Jazz avonden

In het koloniale stadsdeel weerklinken iedere donderdagavond Afrikaanse en Caribische melodieën zoals de plena, de rumba, de paniche en de samba, heerlijk vermengd met jazzy deuntjes. Datum: elke donderdag, vanaf 20u00. Plaats: Escalinatas de la calle El Conde, koloniaal stadsdeel.

Grupo Bonyé

Gratis concerten en optredens met merengue en jazz, in een familiale feeststemming. Data: Alle zondagen van 17u00 tot 22u00. Plaats: Ruïnes van San Francisco, koloniaal stadsdeel.

La Romana

Eindeloze turkooisblauwe wateren vormen een ideaal decor voor watersport en ontspanning. Hier zijn ook fascinerende zeebodems, en een aantal van de meest gereputeerde golfparcours in de Caraïben. La Romana is zonder meer een buitengewone badplaats en een gastronomische toplocatie.

De El Chavón rivier

Deze haast legendarische rivier mondt uit in de Caraïbische zee. Omwille van haar bijzondere vegetatie en haar immense schoonheid diende ze als decor voor het draaien van de film Apocalypse Now. De naam komt uit het Taíno “Bomana” en de rivier was een geliefkoosde plek voor de piraten om er hun meest waardevolle schatten te verstoppen.

 

 

Een boottocht op de Chavón rivier is een heel leuke uitstap. Na afloop is een bezoek aan de stad Altos de Chavón warm aanbevolen. Dit kleine stadje in mediterrane stijl uit de 16de eeuw is genesteld op de top van een plateau.

Puerto Plata

Begin uw avontuur op één van de tien beste watersportplaatsen ter wereld, waar ook golf een gewaardeerd spel is. Nadien gaat er niets boven een overheerlijke keuken en mooie stranden om nieuwe krachten op te doen, vooraleer in het bruisende nachtleven te duiken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.