Kunst & Cultuur in de Dominicaanse Republiek

cultuur-icoon-verkeersbureaus De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is een belangrijke stad om te bezoeken. Santo Domingo werd in 2010 zelfs gekozen als American Capital of Culture.

Drogen van tabaksbladeren

Drogen van tabaksbladeren

De koloniale stad is een UNESCO World Heritage site waar cultuur wordt gekoppeld aan een groot aantal populaire restaurants en een bruisend nachtleven. Het goede nieuws is dat er uitstekende vervoer bus, en voor minder dan US $ 10, brengen comfortabele airconditioned bussen je van Punta Cana, Samaná, La Romana en zelfs Puerto Plata naar de hoofdstad.

Elke toerist die voor de 1e keer de stad bezoekt wordt geadviseerd om deze koloniale stad te bezoeken, door de UNESCO erkend als een World Heritage Site. De koloniale stad heeft een zeer beloopbaar raster van 16 korte straten met juwelen. Geplaveide straatjes en ijzeren straatlantaarns leiden je lang de kleine musea, winkels, hotels, restaurants. Bars vind je er op elke hoek van de straat. De Chu Chu Colonial biedt een 45-minuten durende rondreis door de stad.

Carneval

Elk winterseizoen reizen duizenden bezoekers massaal naar de Dominicaanse Republiek in de arctische lucht van het noorden om te ontsnappen en te ontspannen in luxe hotels en resorts. De DR nodigt bezoekers ook deelnemen aan het unieke Dominicaanse carnaval ervaring. Elk jaar in februari en begin maart, verzamelen 100.000 mensen uit de hele wereld zich voor het Dominicaanse carnaval met kostuums, ingewikkelde maskers en optochten, gehouden door het hele land.

Carnival in Santo Domingo.

Carnival in Santo Domingo.

Feesten en kostuums variëren volgens verschillende DR regio’s; Echter, de meeste zijn voorzien van massale groepen kleurrijk gekostumeerde deelnemers paraderen beneden straten, versierd drijvers, dansgroepen, gezangen en crowd-interactie. Een van de meest bekende kostuums in de optocht is “El diablo cojuelo,” een duivel. Feestvierders kunnen hun levendige kostuums draperen met spiegels, rammelaars, linten en klokken. De maskers zijn gemaakt door “careteros” van papier maché, veren, geschilderd kalebassen, weegbree bladeren, jute en gerecyclede materialen, en zijn dan versierd met satijn en taft, of kleine spiegels, klokken, linten, fluitjes en kleine poppen.

Bekende DR carnaval bestemmingen zijn de steden van Puerto Plata, Rio San Juan, Constanza, Montecristi, Samaná, Higüey, La Romana, en Santo Domingo; Maar de steden Santiago en La Vega traditioneel houdt de grootste feesten en tonen enkele van de meest innovatieve maskers. Santiago begint carnaval met een georganiseerde-masker maken van concurrentie tussen de lokale ambachtslieden, terwijl La Vega houdt twee verschillende soorten vieringen; populair carnaval en sociale carnaval, om duizenden feestvierders die komen uit de hele wereld deel te nemen aan de viering van La Vega’s tegemoet te komen.