Ontdek de wonderlijke godenwereld van het oude Egypte

Denk aan farao’s en piramides, wonderlijke goden en tempels in de woestijn, en je waant je in het oude Egypte. In de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ (12 oktober 2018 – 31 maart 2019) kun je deze mystieke wereld in het Rijksmuseum van Oudheden zelf verkennen. Met de ‘Grote Goden Quiz’ audiotour neemt quizmaster Osiris je mee op ontdekkingstocht langs de Egyptische hemel en aarde tot in de onderwereld. Daar geeft hij alle geheimen van het godenrijk prijs. Ook zijn er spannende familierondleidingen om Egyptische goden te leren kennen. Tijdens de schoolvakanties kun je ook hiërogliefen schrijven, piramides bouwen met lego en amuletten knutselen.

Grote Goden Quiz

De oude Egyptenaren geloofden in honderden goden, die konden beslissen over alles wat er in de hemel en op aarde gebeurde. Het was dan ook belangrijk om die goden te vriend te houden. Daarom werden ze vereerd in grote tempels en kregen ze mooie geschenken. Met deze audiotour verken je het Egyptische godenrijk. Wie goed oplet tijdens de Grote Goden Quiz maakt met een volle Goden-bingokaart kans op een mooie prijs. De audiotour met ‘Grote Goden Quiz’ is voor kinderen vanaf 7 jaar, duurt 45 minuten en is gratis bij een bezoek aan het museum.

 

 

Familierondleidingen

De familierondleidingen in ‘Goden van Egypte’ nemen je kriskras mee door de tentoonstelling, langs beelden van Egyptische goden en godinnen, papyri met geheimzinnige spreuken en mummiekisten met hiërogliefen. Met vragen en spannende opdrachten ontdek je samen wat ze allemaal betekenen, maak je kennis met de goden, neem je een kijkje in een tempel en verken je de weg naar de Egyptische onderwereld.

De rondleidingen zijn voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar en duren een uur. Op zaterdag en zondag om 15.30 uur zijn ze gratis bij een bezoek aan het museum. Een rondleiding boeken op een andere dag of ander tijdstip kan ook, dat kost €75 (voor beide rondleidingen max. 15 personen).

 

 

De tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ wordt gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Djoser Reizen en Kidsweek. Het Rijksmuseum van Oudheden wordt gesteund door de BankGiro Loterij. Gedurende de tentoonstelling is het museum 7 dagen per week open.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.