De leukste zomervakantie vier je in Turkije

Een bestemming die onder Nederlanders en Belgen steeds gewilder wordt, is het prachtige en veelzijdige Turkije. Door de ruime keuze aan hotels, de mogelijkheid om een stedentrip met een strandvakantie te combineren en de bijzondere bezienswaardigheden is Turkije voor veel mensen een aantrekkelijke bestemming voor hun volgende zomervakantie.

Tel daarbij ook nog eens het fijne klimaat, de nog schone zandstranden en de levendige badplaatsen op en je zult wel begrijpen waarom al die vakantiegangers je al zijn voor gegaan. Wil jij ook graag zomerplezier beleven in Turkije lees dan snel verder over Turkije.

Kumkoy

Een badplaats in Turkije waar je deze zomervakantie heerlijk kunt vertoeven en die nog niet door het massatoerisme is ontdekt, is Kumkoy dat aan de Turkse kust is gelegen. Je hebt daar een heleboel prachtige betaalbare hotels en er zijn veel watersportmogelijkheden zoals surfen en waterskiën mogelijk. Het ligt net tussen het grotere Antalya en Side in en is door de bekendheid van deze twee grotere steden nog aardig in de luwte gebleven en daar kun jij deze zomer van profiteren.

 

Lees ook dit artikel: Club Med herontdekt

 

De stranden van Kumkoy behoren tot de mooiste van de gehele Turkse Rivièra en als je er een kijkje gaat nemen, zul je meteen begrijpen waarom. De kustlijn van Kumkoy wordt in het hoogseizoen wel aangemerkt als één van de warmste plaatsen van Europa dus ga goed voorbereid op reis en pak verstandig je koffer in. Het visum Turkije kun je voordat je vertrekt gemakkelijk in orde maken zodat je gegarandeerd niet teveel betaald en op de luchthaven in Turkije geen gedoe zult meemaken.

 

 

Als je je koffer voor je zomervakantie gaat inpakken, bereid je dan goed voor op heel wat uurtjes aan het strand. Koop van tevoren zonnebrandcrème om jezelf goed mee te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Kies voor een hoge factor want de zon in Turkije kan fel zijn en krachtig schijnen en de crème die je in Nederland koopt, is net wat anders dan de crème daar.

Het is natuurlijk ook verstandig als je een waterbestendige zonnebrand gebruikt zodat je ook nog voor wat verkoeling even de prachtige en schone Turkse zee in kunt. Neem voldoende water en/of ander drinken mee of zorg ervoor dat je in Kumkoy een plekje uitkiest met voldoende mogelijkheden om versnaperingen te kopen.

Ook is er voor gezinnen met kinderen genoeg te beleven in Kumkoy. De natuur is hier nog ongerept en je kunt zelfs een wandeling maken zonder steeds andere toeristen tegen te komen. Vlakbij het plaatsje kun je de Düden-watervallen bezoeken die recht in zee uitkomen wat echt voor een onvergetelijk uitzicht zorgt. Zie jij jezelf al op het vliegtuig stappen? Vergeet niet om eerst online je visum aan te vragen deze zomer.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.