Club Med herontdekt

Contributor Fred kreeg goedkeuring van zijn personal trainer om een week in Club Med Palmiye door te brengen. Hij vloog naar Turkije om te genieten van all-inclusive service op hoog niveau.

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije

Een uitnodiging om een paar dagen een Club Med resort met een voorjaarszonnetje te mogen ervaren, sla je natuurlijk niet af. Het was alweer een aantal jaren geleden dat ik in Club Med was en deze organisatie heeft sindsdien een hoop geïnvesteerd en diverse upgrades uitgevoerd. Tijd om weer te gaan. Ik ging dit keer naar het bij de Nederlandse “clubbers” zo populaire Club Med Palmiye bij Kemer in Turkije. Ik begrijp wel waarom. Echt een lekkere plek voor een onbezorgde all inclusive vakantie, gelegen aan een uitgestrekt strand tussen de groene hellingen van het Taurusgebergte en de blauwe zee.

Een dagje wennen aan alle ongeschreven gedragsregels

Het kost me wel weer even een dagje om te wennen. Het is net alsof ik met een vreemde, maar warme familie op reis ben. Ik ben welkom, maar weet nog niet alle ongeschreven gedragsregels. Na een dag voel ik me helemaal thuis, begroet ik iedereen met “Bonjour”, weet ik waar mijn favoriete hapjes liggen op de uitgebreide buffetten, hoe laat en waar ik moet zijn voor een sportieve groepsles, welke bar een goede espresso heeft en het lekkerste plekje in de zon. Die zonovergoten spot vond ik bij de zen pool, want je kunt je ook prima afzonderen van alle drukte en activiteiten.
fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-pool

Een award voor de mooiste hotelkamers zal Club Med niet gauw krijgen. Je hebt alles wat je nodig hebt, maar ik kom niet met inspiratie terug om mijn slaapkamers thuis eens flink aan te pakken. Maar daar gaat het hier ook niet om. Je leeft en beleeft buiten. Het gaat om de faciliteiten en het goede eten en de prettige mensen, zowel het personeel als de gasten. Iedereen even keurig, vriendelijk en sportief. De faciliteiten zijn super. Catamarans, surfboards, body balance lessen, boogschieten, snorkelen, tennissen, genoeg om jezelf twee weken bezig te houden. Hang in de trapeze, probeer yoga, leer nieuwe dingen en daag jezelf uit. Voor kinderen zijn er diverse clubs met veel activiteiten, afgestemd op iedere leeftijdsgroep.
fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-zeilen

Het eten is prima; ruim en afwisselende aanbod bij zowel de lunch als het diner en ook de “tussendoor snackers” komen ruimschoots aan hun trekken. Mijn persoonlijke tip: zoek de chef bij het buffet op met zijn chef’s specialiteit van de dag. Met trots presenteert hij zijn creatie. Ook zijn er twee à la carte restaurants waar je met een reservering rustig kunt genieten van het diner en de goede bediening. Had ik al gezegd dat alles all inclusive was?

 

ZIE OOK: Ontdek alle bestemmingen waar Fred is geweest

 

Personal trainer

Een aantal weken voordat ik naar Club Med vertrok, begon ik met mijn personal trainer aan een nog strikter dan normaal trainings- en voedingsprogramma. Ik was benieuwd hoe ik dat in een all inclusive vakantiedorp zou overleven. Dit bleek geen enkel probleem te zijn. In de ochtend low fat yoghurt, veel fruit, verse eieren en een rauwe groentebar. Ook bij de lunch en het diner zijn er 2 of 3 verschillende gegrilde vissen, genoeg groenten en salades. En mocht je nog een specialer dieet hebben; de club houdt daar graag rekening mee. Het trainen was natuurlijk geen enkel probleem. Prima gym en voor je het weet, doe je mee aan een groepsles en voelt de Club Med familie als je eigen familie.

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-hotelkamer

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-kamers

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-watersport

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-zeilboot

 

 

fred-van-eijk-club-med-palmiye-kemerturkije-zwembad

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *