Edmonton International Airport breidt uit met nieuwe outlet naast terminal

Op 2 mei 2018 heeft de ‘Premium Outlet Collection at Edmonton International Airport (EIA)’ zijn deuren geopend onder het toeziend oog van een enthousiast publiek en verschillende VIP’s. Met meer dan 100 outletwinkels van verschillende merken onder één dak is Edmonton als winkelbestemming nu nog aantrekkelijker.

Het nieuwe winkelcentrum bevindt zich op nog geen 4 minuten rijden van de terminal en is bereikbaar met een rechtstreekse transferservice. Dit maakt het de ideale stop vlak voor vertrek met de KLM-vlucht naar Amsterdam.

 

 

Premium Outlet Collection EIA biedt het hele jaar door een unieke winkelbelevenis voor zowel locals als reizigers met meer dan 37.000 m² aan winkels, inclusief 6 grote merken, waaronder Forever 21, H&M en de Nike Factory Store. Door de borden met vluchtinformatie en de verschillende faciliteiten om op te frissen, is dit de ideale plek om de laatste uren in Edmonton, vlak voor vertrek naar Amsterdam, door te brengen.

 

 

Het nieuwe winkelcentrum is een samenwerking tussen Ivanhoé Cambridge en Simon, toonaangevende namen binnen de industrie. “We zijn erg enthousiast om onze exclusieve winkelervaring naar Edmonton International Airport en de omgeving te brengen,” zegt Claude Sirois, Directeur Retail bij Ivanhoé Cambridge. “Premium Outlet Collection EIA zal een unieke winkelbestemming zijn in Alberta, die ongetwijfeld veel bezoekers uit de omgeving en ver daarbuiten zal trekken.

De combinatie van waardevolle merken onder één dak en onze kenmerkende services en faciliteiten voor gasten zullen in de smaak vallen bij de modebewuste bezoekers.” Tom Ruth, EIA Directeur en CEO, vertelt: “Premium Outlet Collection EIA brengt reizen, winkelen en service samen voor zowel mensen uit de regio als bezoekers van de bestemming. Dit zal EIA helpen in de ontwikkeling van de lokale welvaart.”

Winkelparadijs in Alberta

Edmonton was al in het bezit van het grootste winkelcentrum in Noord-Amerika, de West Edmonton Mall, met meer dan 800 winkels, een indoor schaatsbaan, tropisch zwemparadijs en een pretpark. Ook het feit dat de wijk Old Strathcona in het centrum van de stad is uitgeroepen tot 1 van de 5 beste winkelgebieden in heel Canada laat zien dat shopaholics aan het juiste adres zijn in de hoofdstad van Alberta. Het feit dat er in Alberta geen belasting gerekend wordt over je aankopen en de momenteel gunstige koers van de Canadese dollar, maken het extra aantrekkelijk om hier een shopsessie in te lassen.

Diverse reisbestemming

Edmonton is uitgeroepen tot een van de 50 Best Places to Travel to in 2018 door Travel + Leisure. Dat komt niet alleen doordat reizigers in Edmonton goed kunnen winkelen. De stad opent later dit jaar het compleet gerenoveerde Royal Alberta Museum waar alles over het erfgoed van Alberta te vinden is en dat straks het grootste museum van West-Canada zal zijn. Daarnaast blijft de stad hoge ogen gooien als het gaat om de culinaire diversiteit en kwaliteit. Ook het feit dat de evenementenkalender keer op keer goedgevuld blijft, maakt dat de bijnaam ‘festivalstad van Canada’ nog steeds van toepassing is.

Vlieg rechtstreeks met KLM

De Premium Outlet Collection EIA en het centrum van Edmonton zijn goed bereikbaar met de rechtstreekse vlucht van KLM vanuit Amsterdam. Deze vertrekt tijdens de zomerdienstregeling vier keer per week en gedurende de winter tot drie keer per week. De non-stop vlucht brengt reizigers in 8,5 uur naar de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains. Het is de kortste vlucht vanuit Nederland om in West-Canada te komen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.