KLM continueert winterdienstregeling naar Edmonton

Met de presentatie van de KLM-winterdienstregeling 2018/19 is bekend gemaakt dat Edmonton komende winter vanaf Amsterdam weer rechtsreeks door KLM wordt aangevlogen. Edmonton – de hoofdstad van de staat Alberta – is de toegangspoort naar de wonderlijke witte wereld van de Canadese Rocky Mountains.

KLM continueert naast haar zomerdienstregeling, voor het vierde jaar op rij haar rechtstreekse vlucht en vliegt vanaf Schiphol (AMS) naar Edmonton International Airport (YEG). Hierdoor ligt de ultieme winter experience in Alberta ook komend wintersportseizoen weer binnen handbereik. Passagiers mogen gratis hun eigen wintersportuitrusting meenemen bij geselecteerde touroperators.

Sneeuwzeker Deals voor wintersporters

Met jaarlijks 500 centimeter droge poedersneeuw zijn de Rocky Mountains voor veel wintersporters een droombestemming, die dankzij de KLM-vlucht te bereiken zijn. Speciaal voor winterliefhebbers is het online platform SneeuwzekerDeals.nl gelanceerd waarop pakketreizen van verschillende touroperators, inclusief vlucht, verblijf, transfer en skipas, makkelijk te boeken zijn. De Sneeuwzeker Deals campagne resulteerde in een stijging van 270% in het aantal Nederlanders dat in het seizoen 2017/18 via Edmonton op wintersportvakantie naar Canada ging. De continuering van de rechtstreekse vlucht voor het komende wintersportseizoen biedt veel mogelijkheden voor reizigers om voor Edmonton en het nabij gelegen Jasper National Park als winterbestemming te kiezen.

 

 

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en werd eerder dit jaar door het Amerikaanse magazine Travel + Leisure uitgeroepen tot één van de vijftig bestemmingen die je in 2018 bezocht moet hebben. De vlucht vanuit Amsterdam landt om 15.30 uur lokale tijd, waardoor je alle tijd hebt om een van de toprestaurants in het centrum uit te proberen. Naast dat de culinaire scene van de stad in de lift zit, staat Edmonton ook bekend als dé festivalstad van Canada met jaarlijks vele evenementen, festivals en andere leuke activiteiten op de agenda, zoals ijshockeywedstrijden van de Edmonton Oilers. Het is het ideale startpunt van een spectaculaire wintervakantie.

Met KLM naar Edmonton vliegen

 

 

Het charmante stadje Jasper is een van de highlights van de Canadese Rocky Mountains. Een wintersportvakantie hiernaartoe bestaat uit skiën of snowboarden in skigebied Marmot Basin en combineert perfect met een aantal andere belevenissen, waaronder ijsklimmen in de Maligne Canyon, een hondensledetocht of een Winter Wildlife Tour waarbij je elanden, waipiti’s, dikhoornschapen, herten, wolven en coyotes kunt spotten. Jasper is ook een droombestemming voor sterrenkijkers. In 2011 werd het National Park uitgeroepen tot Dark Sky Preserve waardoor je – dankzij de afwezigheid van kunstlicht – een spectaculair uitzicht hebt op de met sterren bezaaide hemel en wie weet ook het noorderlicht!

Zomer dienstregeling naar Edmonton

Naast de winterdienstregeling vliegt KLM ook in de zomer met een maximale frequentie van 4 vluchten per week naar Edmonton.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.