Overal ter wereld vind je streetfood

Als je al een ervaren reiziger bent, dan heb je vast wel gemerkt dat je tegenwoordig overal om je heen gemakkelijk goedkoop en lekker streetfood kunt kopen. Waar je in de aankomende meivakantie of zomervakantie ook naar toe reist, het is belangrijk dat je je eigen intuïtie volgt en dan zul je snel genoeg aanvoelen wat je wel en wat niet kunt eten.

Vergeet niet je visum mee te nemen

Als je al een vakantie hebt uitgestippeld, kun je online gemakkelijk uitzoeken wat de specialiteiten van een bepaald land zijn en wat gerechten zijn, die je echt eens moet proberen. Als je dan toch aan het surfen bent, ga dan ook meteen even naar de site van CT-visumdienst.nl waar je voor verschillende bestemmingen eenvoudig en voordelig je e-visum kunt aanvragen.

 

 

Als je bijvoorbeeld naar Turkije reist, zul je merken dat er in Istanbul heel wat straatverkopers met lekkernijen en snackwinkels of ‘büfes’ (broodjeszaken) te vinden zijn. Waarschijnlijk ken je de lahmacun ofwel de Turkse pizza al vanuit Nederland, maar ook gegrilde maïs, besprenkeld met een snufje zout, peper en andere kruiden en simit, een soort broodje die je overal in Turkije kunt kopen, zijn lekkernijen die je echt eens moet proeven.

Ben je in Amerika, dan moet je eens een deep dish pizza, een lekkere hotdog of een pretzel op straat kopen. In Australië zul je tal van burritokraampjes, souvlaki en hamburgers op straat vinden en sommige streken staan bekend om hun fish-and-chips, maar dan wel met haaienvlees. Het visum voor Turkije, Amerika of Australië kun je gemakkelijk op de website van CT-visumdienst.nl via een Nederlandstalig formulier aanvragen.

 

 

Ben je van plan om Canada een bezoekje te brengen, laat je dan verrassen door de Frans-Canadese keuken met een heerlijke vlees- of zalmpastei, stoofpotten of gehaktballen in een romige saus. In Kenia zul je merken dat de Kenianen van Njama choma houden. Dit is gebarbecued vlees van een geit of een koe en je kunt het bijna overal kopen. Ook wordt er volop kip gegeten. Gebraden kip, gefrituurde kip en kip in een soep, die je dan met een chapati eet.

In Egypte zul je vooral bonen, eieren, groenten en tahin (sesampasta) tegenkomen. Wat later op de dag kun je vooral kebab- en koftagerechten maar ook gevulde duif eten. Je visum voor Canada, Kenia of Egypte kun je snel en gemakkelijk online aanvragen. Om tijdens je aanstaande mei- of zomervakantie een hoop gedoe bij aankomst op een vreemde luchthaven te voorkomen, is het verstandig om voordat je vertrekt al je e-visum in orde te maken en een site waar je goedkoop en vertrouwd voor veel bestemmingen een visum kunt regelen is www.ct-visumdienst.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.