Turkije roept 2018 uit tot ‘het Jaar van Troje’

Het Ministerie van Cultuur en Toerisme in Turkije heeft 2018 uitgeroepen tot het ‘Trojaanse jaar’. De historische stad werd in 1998 door UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst en viert dit jaar de 20e verjaardag van deze erkenning als werelderfgoedsite in Canakkale. Het gehele jaar door vinden zowel in Turkije als in het buitenland diverse culturele, artistieke, sportieve en promotionele activiteiten, zoals theater, tentoonstellingen, sportwedstrijden en festivals plaats.

Troje

Deze wereldberoemde stad aan de Egeïsche zee dankt haar bekendheid aan het Trojaanse Paard, waarmee de Grieken de inwoners van de stad verrast zouden hebben tijdens de 10-jarige Trojaanse Oorlog. De stad werd tijdens haar 4000-jarig bestaan verschillende keren verwoest en weer opgebouwd. Naast de reconstructie van het Trojaanse Paard, kun je onder andere verdedigingsmuren, huizen, een theater en tempels bekijken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.