Dit zijn de populairste voorjaarsbestemmingen van 2018

Bali en Dubai zijn twee van de meest gezochte bestemmingen binnen de travel community van VakantiePiraten in de eerste weken van maart dit jaar. Spanje, Griekenland en Turkije zijn respectievelijk de nummers één, twee en drie van meest geboekte bestemmingen voor een voorjaarsvakantie in maart, april of mei 2018. Dit blijkt uit onderzoek van VakantiePiraten

Bali

Bali


Na een periode van politieke onzekerheid in landen als Egypte, Turkije en Tunesië, nemen boekingen naar deze bestemmingen ook in aantal toe. Dit toont aan dat goede deals met de juiste prijs/kwaliteit verhouding doorslaggevend zijn voor Nederlandse en Vlaamse vakantiegangers.

Zoek- en boekgedrag

Deze maand zijn de bestemmingen Bali en Dubai nummer één en twee van de lijst ‘Meest gezochte zoektermen’ op het platform van VakantiePiraten. Naast Londen, Barcelona, New York, Curaçao, Rome, Ibiza, Parijs en Cuba zijn dit bestemmingen waar de leden van de community zich op oriënteren. Daarmee zijn het niet per se de bestemmingen die voor dit voorjaar geboekt worden. De voorjaarsvakanties in maart, april en mei 2018 gaan voornamelijk naar Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte (nummer 1 t/m 4). Maar ook de Canarische Eilanden (5), Malta (7), de Verenigde Arabische Emiraten (8) en de Nederlandse Antillen (10) zijn bijzonder populair.

 

Lees ook dit artikel: Top 5: duiken in Indonesië

 

De toename in boekingen naar Egypte, Turkije en Tunesië onderstreept nogmaals het consumentengedrag op de Nederlandse en Vlaamse markt. Hoewel er minder interactie is over deze bestemmingen binnen de Facebook community worden vakanties naar deze landen wel degelijk geboekt.

 

 

“De geopolitieke ontwikkelingen hebben gezorgd voor een drastische daling in prijzen van reisaanbiedingen voor die landen, iets waar de Nederlandse en Vlaamse reiziger graag gebruik van maakt”, aldus Jeroen Van Boxem, Chief Editor. De Nederlander en de Vlaming laten zich dan ook liever leiden door goede deals en kwaliteit bij het uitzoeken van een vakantie, dan door de eventuele politieke onrust op een bestemming.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.