Kunst & Cultuur in Minnesota

cultuur-icoon-verkeersbureausMet het Guthrie Theater, Walker Art Center, Minnesota Orchestra, St. Paul Chamber Orchestra en vele andere plekken, is Minneapolis-St. Paul waarschijnlijk het voornaamste kunstcentrum tussen de oost- en westkusten. Verschillende theaters, kunstgaleries en kunstcentra in de hele provincie hebben regionale, nationale en internationale ambachtslieden en dragen bij aan de reputatie van de staat als kunst bestemming. Bekende theater-, muziek- en kunstcentra maken Minnesota de thuisbasis tot een van de meest levendige kunst scènes in het land. Musea in de hele staat beschikken over wetenschappelijke en geschiedenis collecties die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Minneapolis nightlife Hennepin Ave Theaters

Orpheum Theatre, Minneapolis

Dit theater is gebouwd in 1921 en sindsdien al meerdere keren veranderd van uiterlijk. In de jaren 80 was het eigendom van Bob Dylan en zijn broer David Zimmerman. De grootste ruimte van de vier kamers is in de jaren negentig hersteld en heeft ongeveer 2.600 zitplaatsen. Met een kroonluchter van 2.000 pond, een koepel plafond en 30.000 vierkante aluminium blad is het entertainment op het podium slechts een deel van de ervaring. Het podium heeft door de jaren heen al veel gasten mogen verwelkomen waaronder Benny Goodman, Tommy Dorsey en the Gene Krupa Orchestra to Heart, Brian Wilson, Janet Jackson, Chris Isaak, Diana Ross en Robert Plant.

Mille Lacs Indian Museum, North of Onamia

Het Mille Lacs Indian Museum biedt exposities gewijd aan het verhaal van de Mille Lacs Band of Ojibwe. Beleef hun ervaringen en ontdek hoe zij een leven probeerden op te bouwen in het noorden van Minnesota. Video’s, computers,, luisterstations en objecten onthullen informatie over het leven van de band tot op de dag van vandaag. Van danstradities tot muziek en soevereiniteit problemen.

Een mandje gemaakt van rijstbladeren in het Mille Lacs Lake Indian Museum

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Minnesota History Center, St. Paul

Bezoekers kunnen de intensiteit van een D-Day-strijd in een oorlogsvliegtuig ervaren, munitie in een gerepliceerde verordening installatie aanvullen en een M-8 gepantserde voertuig opbouwen in de St. Paul Ford-fabriek in het Minnesota History Center tijdens de permanente tentoonstelling ‘Minnesota’s Greatest Generation : De Depressie, De Oorlog, De Boom.’ Het bevat audiofragmenten van mannen en vrouwen die de oorlog hebben meegemaakt, de impact van de aanval van de Pearl Harbor en verhalen van de Japanse-Amerikanen die in een Fort Snelling-taalschool zijn getraind om te werken in oorlogstijd. De tentoonstelling ‘World War I America’ loopt van april tot september 2017.

Minnesota History Museum