De lente ontwaakt in Noord-Hessen, het land van Grimm

Ieder jaar komt de natuur in de lente weer tot leven. In de vrijwel ongerepte beukenbossen van het land van Grimm sieren zowel jonge loten als oude boomveteranen zich met fris lentegroen. Dankzij een wijd vertakt en uitstekend bewegwijzerd netwerk van wandel- en fietspaden kunt u dit prachtige schouwspel van de natuur overal in de regio zorgeloos en op allerlei manieren beleven.

Ook de steden en dorpen in het land van Grimm ontwaken nu uit hun ‘winterpauze’ om weer tal van unieke feesten, markten en culturele evenementen te organiseren waar u met open armen wordt ontvangen. Wees welkom en ontdek samen met ons onze lente- en voorzomerhighlights.

Een reis door de natuur

In het oosten van Noord-Hessen, het land van Grimm, nodigt de Werra-Burgen-Steig wandelaars uit op een reis door schitterende natuur en een eeuwenoude geschiedenis. Als parels aan een snoer rijgen imposante burchten en authentieke vakwerkstadjes zich hier aaneen en herinneren ze aan een tijd waarin wensen nog uitkwamen. Deze populaire wandelroute voert u in prachtige dagetappes over berg en dal, door een rijk cultuur- en natuurlandschap met gevarieerde flora en fauna. Vanaf de kantelen van burcht Ludwigstein, de Tannenburg en slot Rothestein en op allerlei andere uitkijkpunten hebt u een grandioos uitzicht op het weidse groen. De vele schilderachtige dorpen lijken vanaf deze hoogte vaak wel speelgoeddorpjes.

 

 

Meteen al in de voorzomer kunt u een bijzondere wandeling maken in het romantische Roodkapjeland. De wandeling ‘Wandelplezier voor nachtbrakers’ wordt op vier data aangeboden. Hierbij maakt u samen met een ervaren wandelgids een nachtwandeling. Nadat u zich hebt versterkt bij het kampvuur voert de tocht u naar burcht Wallenstein voor een middernachtscocktail en vervolgens verder naar wildpark Knüll, waar u bij een nachtelijke rondleiding met wat geluk de wolven kunt horen huilen. Na een koffiepauze wandelt u verder naar de hoogteburcht in Homberg/Efze, waar het nachtelijke avontuur wordt bekroond met een uitgebreid ontbijt.

 

 

Voor wie de lente liever vanaf zijn stalen ros begroet, is de Fuldaradweg R1 een uitstekende keuze. Dit is een van elf uitstekend onderhouden fietsroutes die over voormalige spoortracés en langs rivieren voeren en die het land van Grimm van noord naar zuid en van west naar oost doorkruisen. Hier fietst u vrijwel zonder stijgingen en dus heel relaxed door het glooiende landschap – dat is pas ontspannen fietsen. Nog lichter fietst het met ‘de wind in de rug’ op een elektrische fiets, waarvoor u in heel Noord-Hessen meer dan 80 verhuurlocaties en oplaadpunten vindt. Wie daarentegen tijdens de vakantie zijn adrenalinekick niet wil missen, vindt tal van mountainbiketerreinen en ambitieuze downhill-routes voor een sportieve vakantie.

Wilt u natuur combineren met cultuur op hoog niveau, dan heeft het Museumslandschaft Hessen-Kassel van 16 maart 2018 tot 1 juli 2018 iets bijzonders voor u in petto: een grote thematentoonstelling met de titel ‘Groß gedacht – groß gemacht?’ is gewijd aan het leven en werk van de landgraaf Carl von Hessen-Kassel (1654-1730) Tijdens zijn meer dan 50-jarige bewind bevorderde deze ambitieuze regent de kunst en wetenschap in zijn kleine rijk, bijvoorbeeld door de vestiging van Franse hugenoten te stimuleren, en ging hij diplomatieke betrekkingen aan met een van de belangrijkste hoven van Europa. Tot op de dag van vandaag getuigen de unieke barokke waterwerken in het UNESCO-werelderfgoed Bergpark Wilhelmshöhe, de Kasseler Karlsaue met oranjerie en Marmorbad en de haven van Bad Karlshafen en andere prachtige gebouwen van Carls visie en doen ze bezoekers versteld staan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.