Genieten van wijn en sekt in de hoofdstad van Hessen

Wiesbaden is de ‘poort naar de Rheingau’, die met zijn schilderachtige wijngaarden een betoverend decor vormt voor een heerlijke herfstwandeling. De Rheingauer wijnweek lokt jaarlijks tien dagen lang wijnliefhebbers naar de hoofdstad van Hessen. Wiesbaden verandert dan in de langste wijnschenkerij van de wereld.

Behalve wijn zijn er in de stad ook allerlei lekkere wijnspecialiteiten te ontdekken, zoals de Rheingauer Rieslingtruffel van Kunder, een praline van witte chocolade met Rieslingwijn en geraspte amandelen. Naast wijn hoort ook sekt (mousserende wijn) bij Wiesbaden, zeker gezien het feit dat de traditionele sektproducent Henkell hier gevestigd is.

Rheingau

Wijngeografisch gezien behoort Wiesbaden tot het wijnbouwgebied Rheingau en wordt het beschouwd als de ‘Poort naar de Rheingau’. Wijnliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens de Rheingauer wijnweek, waarbij Wiesbaden, de hoofdstad van Hessen, 10 dagen lang verandert in de langste wijnschenkerij ter wereld.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Wiesbaden

 

De wijn kan op allerlei manieren worden beleefd. Ervan nippen en een wandeling maken door de wijngaarden is één mogelijkheid. Maar u kunt ook de culinaire veelzijdigheid van wijn ontdekken, bijvoorbeeld in de vorm van pralines. Bezoekers aan de stad mogen de Rheingauer rieslingtruffel van Kunder niet missen: een praline van witte chocolade met rieslingwijn en geraspte amandelen. De familie Kunder overtuigt klanten al meer dan 100 jaar met zijn zoete heerlijkheden.

Jaarlijkse Highlights in Wiesbaden:

  • Wiesbadener stadsfeest (September)
  • Rheingauer wijnweek Wiesbaden (Augustus)
  • Sternschnuppenmarkt (December)

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.