Natuur in Hessen

natuur-icoon-verkeersbureaus Hessen is een fijne plek om eropuit te trekken in de natuur. De groene deelstaat wordt gekenmerkt door middelgebergten met toppen van bijna 1.000 meter hoogte en laagvlakten. Grote en kleine waterwegen lopend door Hessen en geven de rivierlandschappen hun profiel.

Dit profiel bestaat uit velden langs de Rijn en de Main, dichtbegroeide bossen en weilanden met fruitbomen. Edersee in het district Waldeck-Frankenberg is het bekendste en grootste stuwmeer van Hessen. Voor zowel actieve vakantiegangers als mensen die opzoek zijn naar rust zijn er de Taunus, de Vogelsberg, het Westerwald en de Spessart.

Natuurparken

Het eerste natuurpark van Hessen, Höhen Vogelsberg, werd in 1956 geopend en is het grootste vulkanische berg gebied van Midden-Europa. In het noorden van Hessen ligt het Nationaal Park Kellerwald-Edersee dat gedeeltelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park ligt ten noorden van het middengebergte Kellerwald. Het overgrote deel van Nationaal Park Kellerwald-Edersee bestaat uit beukenbos. Er lopen verschillende wandel- en fietsroutes door het park en in totaal ligt er meer dan 150 km aan wandelroutes. Naast het Höhen Vogelsberg en het Nationaal Park Kellerwald-Edersee zijn er nog 7 beschermde natuurgebieden, waar een kwetsbare leefomgeving voor flora en fauna behouden kan blijven.

Edersee

Edersee

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

UNESCO

Monumenten, gebouwen en natuurgebieden in Hessen hebben een plek veroverd op de UNESCO Werelderfgoed lijst met natuur-, cultureel en documenten erfgoed. Onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed in Hessen zijn:

  • Obergermanisch-raetischer Limes
  • Oberes Mittelrheintal
  • Metropolis
  • Fossilienlagerstätte
  • Bergpark Wilhelmshöhe
  • Benediktiner-Abtei Kloster Lorsch
  • Archieven van de International Tracing Service
  • Sprookjes van de gebroeders Grimm
  • Nationale park Kellerwald-Edersee

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Leer meer over de gebroeders Grimm, breng een bezoek aan het belangrijkste klooster van Europa of kom tot rust in het nationale park Kellerwald-Edersee ten zuidwesten van Kassel in Hessen.