Sport & Vrije tijd in Hessen

sport-icoon-verkeersbureausOm even helemaal tot rust te komen bezoek je 1 van de 30 kuuroorden in Hessen met thermale baden en relaxende oliën. De baden, warmwaterbronnen en spa- en strandresorts beloven pure ontspanning voor lichaam en geest.

Wiesbaden

In het centrum van Wiesbaden ligt het Kaiser-Friedrich badhuis en de Aukammtal thermale baden. Beiden baden zijn gevuld met water uit de warmwaterbronnen. Er zijn verschillende sauna-, stilte- en relaxruimtes en zwembaden. Ook kan je er terecht voor massage- en beautybehandelingen. Bezoek in de zomermaanden, van mei tot september, het Opelbad bad gebouwd in Bauhaus stijl met uniek uitzicht over de stad. Deze behoort tot de mooiste zwembaden van Europa.

Kuurhuis in Wiesbaden

Kuurhuis in Wiesbaden

Bad Homburg vd höhe

Bij de Kur-Royal Day spa in het Kaiser-Wilhelms bad op 20 km van Frankfurt kan je terecht voor een luxe spa behandeling. De spa in de Taunus wordt beschouwd als een van de mooiste spa- en strandresorts van Duitsland. Het fitnesscentrum en de Taunus Therme zijn onderdeel van het spapark.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Bad Sooden-Allendorf

De Bad Sooden-Allendorf spa ligt aan de grens van de Hessen-Thuringen-Nedersaksen driehoek. Zout water met een hoog zoutniveau is belangrijke element voor de stad Bad Sooden-Allendorf. De natuurlijke kracht van het zout wordt ervaren in de Werratal Therme met een oppervlakte van 1.000 m2 water verdeeld over verschillende zoutbaden. Kom tot rust in deze spa en voel je herboren na een bezoek aan de Dode Zee zoutgrot.

Vakwerk huizen in Bad Sooden

Vakwerk huizen in Bad Sooden

Gladenbach

Dicht bij de natuur ligt de Kneipp-spa in het Lahn-Dill-Bergland, op 15 km van Marburg. Dit kuuroord bestaat uit recreatiebad Nautilus en biedt gasten een ruime saunawereld. Bestaande uit een zwembad en verschillende binnen- en buitensauna’s. Zie: Hessen Tourismus voor meer informatie.

Fietsen in Hessen

Er zijn allerlei regionale fietsroutes in Hessen in combinatie met de grote Hessische langeafstandsfietsroutes die bestaat uit een uitgebreid en afwisselend fietsroutenetwerk. Meer dan 3.300 km fietspaden doorkruisen deze deelstaat. De belangrijkste fietsroutes, R1 t/m R9 lopen langs de Radfernweg, de BahnRadweg en enkele delen van de Lahntal-, Werratal- en Eder Radweg.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Fulda-Radweg R1

Fiets tijdens deze fietsroute van 255 km door natuur, langs vakwerkstadjes en neem je fiets mee op de fiets kabelbaan. De betoverende route langs glooiende riviervalleien loopt van de Wasserkuppe tot in de Wesertal en volgt de loop van de Fulda. Langs levendige steden zoals Fulda, Rotenburg, Melsungen en Kassel.

Regional Park RheinMain

Deze rondtour van 191,5 km bevindt zich in het hart van Hessen: het Rhein-Main-gebied. Maak kennis met de indrukwekkende en levendige kant van Frankfurt en Offenbach tijdens de tocht door de Taunus.

Lahntal

De Lahntalradweg is een prachtige route door de natuur van Lahntal. Fiets langs imposante kerken en klooster, burchten met een rijke geschiedenis en kleurrijke kathedralen. De gezellige binnenstad bestaat uit smalle straatjes gevuld met vrolijke vakwerkhuizen. De aantrekkingskracht van Lahntal wordt versterkt door de aanwezigheid van haar bosrijke bergen en uitgestrekte natuur.

Wandelen in Hessen

De wandelgebieden hebben een prachtige ligging in deze Duitse deelstaat. De wandelroutes Alemannenweg, Burg Waldpfad en Grimmsteig zijn zelf onderscheiden vanwege indrukwekkende routes door bos en gebergtes. Hessen is ideaal voor pelgrims met bekende routes lang het Elisabeth Pfad, van Frankfurt naar Marburg en de Bonifatius-Route, van Mainz naar Fulda. Wandelaars die opzoek zijn naar langere wandelroutes volgen het Hugenotten- und Waldenser Pfad. Deze 1.800 km lange Europese wandelroute loopt door 4 landen en dwars door Hessen.

Thema-wandelroutes

De 3 grote themaroutes in het land van Grimm richten zich elk op een eigen thema:

  • De ARS NATURA is een 245 km lange kunstroute door de natuur, waarbij de ‘natuur als galerie’ wordt beschouwen. Ontdek onderweg de kunstwerken die grotendeels zijn gemaakt van ecologische materialen.
  • Volg de themaroute Märchenland Weg over 430 km langs het spoor van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Deze route verbindt zo’n 26 steden en gemeenten en brengt de verhalen tot leven.
  • Op het Hugenotten- und Waldenser Pfad wandel je langs paden die de hugenoten en waldenzen gebruikten op hun vlucht uit Zuid-Frankrijk en Noord-Italië, waar zij oorspronkelijk vandaan kwamen. De Kultur Wanderweg loopt door Frankrijk, Italië en Zwitserland voordat hij naar Hessen komt.

Taunus-Rundwanderweg

Leer de hoofdstad van Hessen beter kennen op de Taunus-Rundwanderweg wandeltocht rond Wiesbaden. Wandel de route van 12 km lang indrukwekkende bezienswaardigheden in het kuurpark, het stadscentrum en op de Neroberg. Start vanuit de binnenstad van Wiesbaden en wandel door het kuurpark en het dal van de Salzbach naar de Neroberg. Aangekomen op de top van deze berg geniet je van een fantastisch uitzicht over Wiesbaden.

Lahnwanderweg

Deze wandelroute brengt je vanaf de bron van de Lahn lang afwisselende landschappen en verbindt culturele hoogtepunten in plaatsen in het Lahntal. De trotse sloten en burchten, imposante kloosters, kerken en kathedralen geven blijk van de eeuwenoude geschiedenis. De route voert steeds een stukje omhoog, wat de wandelaar de mogelijkheid geeft om te genieten van de schitterende uitzichten. Voor etappe wandelingen staat de treinverbinding garant voor ontspannen wandelplezier.

Lahnwanderweg

Lahnwanderweg

GrünGürtel Wanderweg

De 64 km lange voert de wandelaar door het groen rond de kern van Frankfurt waarvan een groot deel over natuurlijke paden. ⅓ van de route is geasfalteerd en men kiest zijn eigen etappes omdat de route goed te bereiken is met het openbaar vervoer. Langs de route staan 13 komische kunstwerken zoals de Robert Gernhardt en Hans Traxler. Allemaal kunstenaars van de Neue Frankfurter Schule. Leg het moment vast op het ICH monument midden in de natuur.

Grimmsteig

Deze route voert langs de culturele hoogtepunten in het sprookjesland van de gebroeders Grimm. Hoogtepunten in het noordoosten van Noord-Hessen worden verbonden tussen de Hohe Meißner en de stad Kassel. Wandel de 77 km lange wandelroute door het Losse Tal naar de top van de Bilstein en terug. De route is verdeeld in 5 dagetappes bestaande uit en tussen de etappes is bagagevervoer mogelijk.