Vlieg naar je camping en vermijd files en frustratie naar vakantiebestemming Frankrijk

Komende mei- en zomervakantie stappen weer tienduizenden Nederlandse gezinnen in de auto naar Frankrijk. Zeker wanneer de bestemming Midden- of Zuid-Frankrijk is, kan deze tocht een helse onderneming zijn. Files, zwarte zaterdag, benzine- en tolkosten, een eventuele hotelovernachting, vies sanitair in tankstations, pech onderweg en jengelende kinderen op de achterbank.

‘Wie relaxter op zijn kampeerbestemming wil arriveren, zou moeten overwegen om te gaan vliegen’, aldus Siblu directeur Marketing & Communicatie Mikael Quilfen. Het merendeel van de 17 Siblu campings in Frankrijk liggen in de nabijheid van een regionale luchthaven en een fly-drive boeken, kan dan een comfortabel alternatief zijn. Verschillende low-cost vliegtuigmaatschappijen vliegen van Nederland, Duitsland en België naar Franse regionale luchthavens. Zegt Quilfen: ‘Binnen 30 minuten na de landing heeft u uw bagage opgehaald en bent u met uw huurauto reeds op weg naar het strand!’ Nadere info over de campings die nabij een luchthaven liggen op de site.

Zuidkust

Camping La Carabasse en camping Les Sables du Midi liggen op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven Béziers Cap D’Agde aan de Franse zuidkust. Ryanair vliegt vanaf Düsseldorf naar deze bestemming.

 

 

Camping Le Lac des Rêves ligt mooi in een beschermd natuurgebied van de Camargue aan een meer en op een paar kilometer afstand van het strand. De luchthaven Montpellier-Méditerranée ligt op 11 minuten rijden. Vanuit Rotterdam vliegt transavia.com naar Montpellier en KLM vanaf Schiphol. De Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings onderhoudt een verbinding tussen Düsseldorf en Montpellier.

 

 

Op drie kwartier rijden van luchthaven Nice ligt camping le Montourey, in de buurt van het leuke plaatsje Fréjus en op 20 minuten fietsen van het strand. Nice, Cannes, Saint-Tropez en de Gorges du Verdon liggen allemaal op comfortabele rijafstand. KLM, easyJet en transavia.com vliegen onder meer naar Nice vanaf Nederland, Eurowings vanaf Düsseldorf.

Biarritz

Op een goed uur rijden ligt de luchthaven van Biarritz – waar Ryanair vanaf Brussel Charleroi op vliegt – ligt aan de kust van Biskaje de groene camping Les Dunes de Contis in de Aquitaine. In Bretagne ligt eveneens midden in het bos en pal aan het strand het groene Les Pierres Couchées op drie kwartier rijden van de luchthaven van Nantes Atlantique. Het grote en levendige vakantiepark Le Bois Masson en het nabij gelegen rustigere zusje Le Bois Dormant in de Vendée liggen op 55 minuten rijden van Nantes Atlantique waar KLM naar toe vliegt.

Bordeaux

Op een uur en tien minuten autorijden van de luchthaven van Bordeaux-Merignac ligt camping La Réserve midden in een dennenbos. Er is een groot aquapark met verschillende glijbanen en een eigen strand aan het meer. Een paar minuten verder rijden ligt camping Domaine de Soulac op 3 kilometer van het strand en het pittoreske Soulac sur Mer. Een bezoek aan Bordeaux is zonder meer de moeite waard: de binnenstad werd in 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet en als moderne tegenhanger kun je ook het zeer moderne La Cité du Vin wijnmuseum van 10 verdiepingen bezoeken. KLM en easyJet vliegen vanaf Amsterdam naar Bordeaux, Air France vanaf Düsseldorf.

De keten telt momenteel 17 4-sterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, de Vendée, de Loire-Atlantique, de Charente-Martime en de Aquitaine. Tevens heeft de keten vier campings langs de Franse zuidkust: drie in Languedoc-Roussilon en een aan de Côte d’Azur. In het binnenland behoren camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep.

Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Op de campings zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt net buiten Bordeaux, in Pessac.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.