Rhône Alpes

Aangekomen in de Rhone Alpes word je verrast door prachtige bergen, uitgestrekte wijngaarden, imposante rotsen en de rivier de Rhone. Een zeer afwisselend decor. Geniet er van specialiteiten zoals gerechten met kastanjes, een vriendelijke bevolking en Lyon, de parel van de regio. Het gebied bestaat uit 8 departementen, de redactie geeft tips over Lyon en de 2 bekendste departementen in het gebied: de Ardèche en de Drôme. Laat je verrassen door de Rhône Alpes!

Ardèche

Omgeving Melvita in de Ardèche

De Ardèche is een van de bekendste departementen van de Rhône Alpes en staat bekend om de prachtige bergen, indrukwekkende rotsen en gerechten met kastanjes.

Lyon

De mini Eifeltoren in Lyon

Lopend door de straten van het hippe Lyon, kom je door de typische ruime pleinen en knusse straatjes met vele winkeltjes en gezellige terrasjes direct in de Franse sfeer.

Ardèche Gorges Nature Reserve

Ardèche Gorges Nature Reserve

Reizen naar de Rhône Alpes

Lyon is door toeristen nog niet zo ontdekt als de steden Parijs en Marseille, maar stijgt steeds meer in populariteit. Lyon wordt ook wel ‘klein Parijs’ genoemd, vooral vanwege de ‘mini Eifeltoren’, maar ook door de soortgelijke sfeer die in de hele stad hangt. De gezellige terrasjes, winkelstraten, pleinen en smalle steegjes zijn zeker het ontdekken waard tijdens een citytrip.

De Rhône Alpes heeft voor langere vakanties ook genoeg te bieden, het is een grote regio en kent dan ook een legio aan bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in de Rhône Alpes

Tijdens een bezoek aan Lyon moet je zeker de moeite nemen om de basiliek op de Fourvière berg te bezichtigen. De basiliek is niet alleen prachtig, ook heb je vanaf deze berg een adembenemende uitzicht over de stad. Laat je na een bezoek aan deze stad in de Ardèche imponeren door de bijzondere architectuur van Maison Unal. Dit huis is gebouwd in volledige harmonie met de natuur.

Uitzicht op Lyon

Uitzicht op Lyon

Maison Unal in de Ardèche

Maison Unal

Reis je per auto en wil je van de Ardèche naar de Drôme afreizen? Dan is het zeker aan te raden om de route via Ardèche Gorges Nature Reserve en langs de Pont d’Arc, Serre de Tourre en Cirque de la Madeleine te nemen, de uitzichten op deze stops zijn sensationeel.

Blijf op de hoogte van de de Rhône Alpes met onze inspirerende nieuwsbrief vol Rhône Alpes tips!

Historie van de Rhône Alpes

Hoewel er volgens vele beweringen sinds de prehistorie al mensen in de Rhône Alpes woonden, waren de Kelten de eerste bekende bewoners van het gebied. Steden als Lyon werden door hen opgericht en een groot deel van het gebied werd Romeins grondgebied tijdens de invasie van Keltisch Gallië.

Standbeeld van Napoleon

Standbeeld van Napoleon

Reviews lezen over de Rhône Alpes

  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Rhône Alpes.
  • Verkeersbureau van de Rhône Alpes

    Bekijk het Franse verkeersbureau van de Rhône Alpes.

    Kaart van Verkeersbureau van de Rhône Alpes

    [google-maps width=550 height=350]