Vervoer naar Düsseldorf

vervoer-icoon-verkeersbureausDüsseldorf heeft stadsdelen die historie uitademen, maar ook delen waar de moderne invloeden voelbaar zijn. Een stad vol verrassingen op korte afstand van Nederland.

Tram / U-bahn in Dusseldorf

Tram / U-bahn in Dusseldorf

Om in Düsseldorf te komen kun je reizen met de

  • Trein
  • Auto
  • Bus

In Düsseldorf zelf zijn goede openbaar vervoer voorzieningen zoals bus, metro en tram.

Met de trein naar Düsseldorf

Reis per ICE International naar Düsseldorf, de plek voor een romantische wandeling langs de Rijn. Vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem Centraal reis je binnen 2,5 uur met de trein naar Düsseldorf Centraal. In de ICE International is het mogelijk om met een e-ticket te reizen, dus houd je mobiele telefoons bij de hand als de conducteur langs komt.

de ICE naar Dusseldorf

de ICE naar Dusseldorf

Met de trein reis je ook snel naar de luchthaven van Düsseldorf. Handig als je vertrek vanaf het grote vliegveld van Düsseldorf.
dusseldorf-luchthaven-airport

Wil je gebruikmaken van je laptop in de trein? Alle stoelen in de ICE Interntional zijn uitgerust met een stopcontact. Ook kinderen kunnen zich vermaken in de trein, in de ‘Panorama-Lounge’ kijk je via een glazen wand mee met de machinist. Reis je in de eerste klas? Dan profiteer je van verstelbare stoelen en extra beenruimte. De ICE vertrekt 7 keer per dag vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht Centraal en Arnhem naar Duitsland.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

 

Met de auto

Tip van het Verkeersbureau: huur een auto voor je reis naar Düsseldorf op alamo.nl

Vliegen naar Düsseldorf

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner. Dusseldorf Airport is een van de grotere luchthavens van Duitsland. KLM vliegt vanaf Schiphol naar de luchthaven in Düsseldorf. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Düsseldorf. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

Dit zijn de leukste hotspots in Düsseldorf

Download nu handige tips over Düsseldorf. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Parkeren op Düsseldorf Airport

Wil je jouw eigen auto parkeren op Dusseldorf Airport omdat je vlucht daar vertrekt? Met de mogelijkheden die Parkvogel biedt parkeer je heel voordelig. De parkeertarieven beginnen bij slechts €39 per week. Je auto staat overdekt en veilig geparkeerd in de bewaakte parkeergarage op Dusseldorf Airport. Met de gratis shuttle die de terminals verbindt met de parkeergarages ben je in een paar minuten bij de check-in balies of weer terug bij je auto als je retour vliegt. Je vindt de actuele tarieven voor het parkeren op Dusseldorf Airport op de speciale Nederlandstalige website Parkvogel. Je kunt online je reservering maken. Die kost slechts €2. De kosten voor het parkeren betaal je pas achteraf bij het ophalen van de auto.

 

 

Bus, Tram, S-bahn en U-bahn

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Düsseldorf. Je koopt een kaartje voor 90 minuten op het perron of in de bus of tram, stempelt hem af en je vertrekt. Ook is het mogelijk een dagkaart aan te schaffen waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen de stadscentra. Handig als je accommodatie iets buiten het centrum ligt. Voor de echte diginerds is er de Rheinbahn app voor iOS en Android. Hiermee koop en betaal je een digitaal kaartje in de app. Je moet je hiervoor wel eenmalig registeren in de app en je hebt een credit of debitcard nodig.

U-bahn halte Benrather Straße

U-bahn halte Benrather Straße