Hans Avontuur wint Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel


In het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam werd op 8 maart naar jaarlijkse traditie de Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel uitgereikt. Directeur Dirk Mertens overhandigde de Persprijs 2017 aan Florien van Rees, aanwezig namens de verontschuldigde Hans Avontuur, voor het verhaal ‘Allez wilt gij nog ‘ne latte’ gepubliceerd in het Algemeen Dagblad (8 april 2017).


De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel tot stand komen.

Verhaal van de koffie

Hans Avontuur gaat in Antwerpen op zoek naar het verhaal van de koffie. Zijn queeste begint in de haven, de oude pakhuizen, branderijen en eindigt bij diverse hippe koffiebars en de authentieke klassieke koffiehuizen uit de 19e eeuw. Onderweg vertelt hij over bezienswaardigheden, interessante weetjes, musea en culinaire adressen van de stad. De warme sfeer van de geurige koffie ademt door in het verhaal over Antwerpen. Daarnaast wordt praktische informatie gegeven en maken de sfeerbeelden het artikel compleet. Dit authentieke verslag doet de lezer direct goesting krijgen voor ‘ne latte’ in Antwerpen.

 

 

Genomineerden Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel


De overige vier genomineerden voor de toeristische persprijs waren:

  • 
Lotje Deinum en Denise Keus voor de publicatie “vtGent” verschenen in vtwonen magazine. Het artikel beschrijft smaakvol en uitbundig met sfeervolle foto’s de leukste adressen in Gent. Het spoort de lezer dan ook aan om zelf naar Gent te reizen en in hun voetsporen te treden.
  • Judith Smits en Mark Borst voor het artikel “Plan Bier” verschenen in Winq magazine. Judith en Mark fietsen in hun enthousiasme 15 kilometer meer dan de beschreven route in de gids Plan bier, om de beste bieren te degusteren in de Vlaamse Ardennen. Deze exercitie wordt prachtig beschreven.
  • Sander Cox en Jaap Buijs voor hun reportage “Met dank aan de mijnen” verschenen in ACSI FreeLife. Auteur en fotograaf geven heel mooi weer hoe het mijnverleden in Belgisch Limburg het huidige landschap en leven bepaalt van Genk en de omgeving.

Naast de toeristische persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel werden nog twee specifieke persprijzen uitgereikt: 


Culturele Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel
Harri Theirlynck schreef op Cultureelpersbureau.nl “Waarom in Watou alles een andere betekenis krijgt (en het is niet eens om het bier)”, waarvoor hij de Culturele Blogprijs in ontvangst mocht nemen. Harri mijmert over de kunst in Watou en lardeert zijn verhaal met commentaren van intendant Jan Moeyaert. Ook bespreekt hij de lokale gastronomie en de eigenzinnige sfeer van het dorpje. Zo ontstaat een compleet beeld van dit bijzondere kunstenfestival in de Westhoek.

Blogprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel


In de categorie Blog ontving Stéphanie Versteeg de prijs voor haar publicatie “10 tips voor een weekendje Gent” op Expeditieaardbol.nl. Stéphanie beschrijft haar 10 persoonlijke tips voor Gent met veel enthousiasme. Ze heeft oog voor zowel de historische beleving van de stad (Vlaamse meesters) als eigentijdse belevingen zoals street art en culinaire hotspots. Haar foto’s vormen een perfecte aanvulling op haar tips en tonen de schoonheid en veelzijdigheid van Gent.

Andere genomineerden voor de Blogprijs waren Kirsten Spooren en Nick van Rookhuijzen voor de publicatie “Hop, hop! Pak de trein naar de Westhoek!” op Reizen-met-de-trein.nl. Thema’s als WO1, gastronomie en bier worden hier samengevoegd en tonen de vele gezichten van de Westhoek.

 

 

Aan de persprijzen en de nominaties is – naast een officiële oorkonde – ook een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque verbonden.

Speciale aandacht voor REIZ& Magazine van ANWB

?
Dit jaar ging ook speciale aandacht naar de redactie en freelancers die werkten voor het schitterende Reiz& Magazine, dat helaas niet meer zal verschijnen. Als dank voor de fantastische samenwerking en de vele prachtige reisverhalen nodigde Toerisme Vlaanderen & Brussel de trouwe Reiz&-crew uit op de jaarlijkse persprijsuitreiking. Directeur Dirk Mertens sprak een welgemeend dankwoord uit en wenste iedereen veel geluk toe in de toekomst.

“Wij hopen van jullie nog veel mooie verhalen te mogen lezen en foto’s te mogen bewonderen, zij het dan niet meer in het jammer genoeg verdwenen Reiz& Magazine… Dat we elkaar nog vaak mogen tegenkomen. Altijd welkom in Vlaanderen!”


En toen was het tijd voor de heerlijkste Belgische bieren…

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.