Dit is het programma voor het Ambacht in Beeld Film Festival 2018

Van 18 t/m 22 maart 2018 organiseert Ambacht in Beeld een nieuw filmfestival in LAB111 in Amsterdam-West. Tijdens dit filmfestival vertonen we de mooiste documentaires over ambachtelijk meesterschap. Een greep uit het programma.

Programma

  • Ramen Heads, over Japanse ramenchefs, die in Japan een ware sterrenstatus hebben en totaal gefixeerd zijn op het maken van de allerbeste ramen.
  • De Kop van Dick Bruna is een prachtig portret waarin Constance Wibaut het hoofd van Bruna tot een beeldhouwwerk boetseert.
  • Pressing On is een must see voor iedereen die gek is op drukpersen, grafische vormgeving en typografie.
  • Stop Motion Animatie – hoe wordt dat nou gemaakt? Jasper Kuipers en Mascha Halberstad (maakte o.a. een clip voor The Prodigy) vertellen over het ambachtelijke maakproces.
  • Drie documentaires over Ambacht in Iran, inclusief een nagesprek met de Iraanse kunstenaar Nosrat Mansouri.
  • De nieuwste documentaire van filmmaker Niek Koppen, KAATJE en ANNA, gaat op het festival in wereldpremière.
  • In de documentaire Time Worm (Nederlandse première) ziet u de ontwikkeling van een zijderups en mooi aansluitend daarbij is de BBC-documentaire Handmade in Japan: The Kimono van Jon Morrice, inclusief nagesprek met de BBC maker.

 

 

Zondagmiddag opent het festival met een feestelijke vertoning van The Nose, inclusief nagesprek met regisseur Paul Rigter en een geurperformance met de parfumontwerper.

 

 

Het filmprogramma zal plaatsvinden van zondagavond 18 maart t/m donderdagavond 22 maart, met vijf avonden lang twee blokken per avond. Voor een goed overzicht van alle documentaires en aanvangstijden, verwijzen we u graag naar het programma op de website.

Interactieve talks

Na afloop van de films zijn er bijzondere Q&A’s met de filmmakers, zoals met BBC-filmmaker Jon Morrice van Handmade in Japan: The Kimono, filmmaker Paul Rigter van The Nose en Rob van Uchelen. Parfumontwerper Alessandro Gualtieri is aanwezig bij de openingsfilm voor een geurperformance en we gaan live in gesprek met een Iraanse kunstenaar.

Bezitters van een Cineville pas hebben de mogelijkheid om het Ambacht in Beeld Film Festival gratis te bezoeken! Om teleurstellingen te voorkomen vragen we u wel van tevoren via onze website te reserveren.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.