Dit is de beste route voor een rondreis door Iran

Wanneer je van plan bent een reis door Iran te maken raadt Marlou je aan minimaal 2 weken te reizen. In deze rondreis bezoek je alle bijzondere steden van Iran. In deze tips staat ook Kashan, omdat ze deze stad erg leuk vond. Je kan ook direct vanuit Teheran door naar Isfahan.
iran rondreis reisgids reisreport 3

Teheran – dag 1, 2

Waarschijnlijk start je reis in Teheran, de aankomstbestemming wanneer je naar Iran vliegt. Op dit moment komen alle vluchten vanuit Nederland ’s nachts aan. In Teheran heb je vervolgens nog een dag om de hoogtepunten te bekijken. Aan het eind van je rondreis kom je weer terug in Teheran, dus is het mogelijk om nog meer te bekijken.

iran rondreis reisgids reisreport

Kashan – dag 3 en 4

Op dag 3 ga je ’s ochtends vanuit Teheran door naar Kashan. Kashan is niet erg groot en in een dag heb je alle hoogtepunten gezien. Op dag 4 ga je vanuit Kashan door naar Isfahan, met als mogelijkheid een tussenstop in Abyaneh.

Isfahan – dag 5, 6 en 7

De halve wereld, zoals Isfahan beschreven wordt, kan je in twee volle dagen zien. Uiteraard hebben we ook van Isfahan alle bezienswaardigheden gezien. Een bezoek aan het Meidan Emam plein is daarbij een hoogtepunt. Op dag 7 reis je door naar Shiraz.

Shiraz – dag 8, 9 en 10

Ook Shiraz heeft enorm veel bijzonders om te ontdekken. De bekende roze moskee is een grote trekpleister. Combineer je verblijf in Shiraz ook met het bezoeken van Persepolis, waar je een dag voor uittrekt.

iran rondreis reisgids reisreport 2

Yazd – dag 11 en 12

Op dag 10 ga je verder en reis je naar de woestijnstad Yazd. Een bezoek aan de Towers of Silence is wat ons betreft een must in deze stad. Ga ook zeker ronddwalen in de oude stad, waar leuke rooftop restaurants te vinden zijn.

Teheran – dag 13

Op dag 13 vertrek je ’s ochtends vroeg vanuit Yazd naar Teheran. Dit is een lange busreis van zo’n 8 uur. De volgende dag heb je nog de mogelijkheid om Teheran in te gaan, want de meeste vluchten naar Nederland vertrekken ’s nachts pas. Wij raden je aan om sowieso een keer te dineren in Darband.

Terugreis – dag 14

Verkijk je ook niet op de grootte van Iran, want het is gemiddeld 6 uur rijden van de ene stad naar de andere. Wanneer je 3 weken door Iran reist kan je alles wat rustiger aan doen en eventueel wat extra steden bezoeken. Het groene noorden en een reis naar de woestijn zijn daarbij leuke extra opties.

Gratis een reisgids App van Iran

Deze Iran Reisgids App is ontwikkeld door niemand minder dan het REiSREPORT team zelf, Marlou en Godfried. Voor alle informatie in de reisgids hebben we zelf een maand door Iran gereisd, veel mensen ontmoet en gesproken en natuurlijk tientallen uren film geschoten en honderden foto’s gemaakt. Alle informatie hebben we in deze app verwerkt, feiten gecontroleerd om een zo waardevolle app te creëren voor jou. Benieuwd naar de App? Lees dan meer: Gratis reisgids App Iran.
App voor Iran reizigers

Comments are closed.