Kinderen uit heel Nederland doen mee aan de IJSTIJD!

Een sportief spektakel voor de jeugd. Dat worden de IJSTIJD! Winterspelen, die 3 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Circa 20 tijdelijke kunstijsbanen uit het hele land vaardigen een team af naar dit evenement.

Shorttrack regionaal talent knsb

Ijstijd

De IJSTIJD! Winterspelen zijn voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Teams van 10 kinderen binden met elkaar de strijd aan op de volgende schaatsonderdelen: 100 meter sprint, mini-marathon en shorttrack estafette relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen er punten worden gescoord via de 100% NL freestyle kunstrij battle.

 

 

IJSTIJD! Reporters

De IJSTIJD! Reporter vertegenwoordigt de ijsbaan van zijn of haar woonplaats en maakt video’s en berichten. De reporter reist op 3 februari als captain mee naar de Coolste Baan en volgt zijn of haar team in de voorbereidingen op de dag zelf.

 

 

Degene die dit het leukste en origineelste doet, wint een dag meelopen met de persvoorlichter van de KNSB tijdens de ISU WK Allround, van 9-11 maart op de Coolste Baan.

Schaatsen

“IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt” is een initiatief van de KNSB en hoofdsponsor KPN, waarbij deze winter 32 tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD! vormen. De KNSB omarmt deze banen graag omdat zij een belangrijke rol spelen bij de kennismaking van jeugd met schaatsen. De volgende ijsbanen vormen dit jaar samen IJSTIJD!: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Bergen op Zoom, Borne, Bussum, Delft, Den Haag, Den Helder, Doetinchem, Duiven, Oss, Geldrop, Gouda, Heerhugowaard, Kerkrade, Laren, Leiden, Lopikerkapel, Middelburg, Nijkerk, Enschede, Nijverdal, Roosendaal, Rotterdam, Schagen, Uden, Veenendaal, Venlo, Vught en Zoetermeer.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.